2024. VI. pontszerző verseny

(A MAGYAR BILIÁRD SZÖVETSÉG SNOOKER SZAKÁGÁNAK HIVATALOS VERSENYE)

2024-06-15 (09:00) - 16

Helyszín: Tájfun Biliárdszalon és Étterem; 1145 Budapest, Szugló utca 65.

Részvételi feltételek: MBSZ Snooker Szakág 2024. év I. féléves licenc kiváltása (5000 Forint/félév)

Nevezési határidő:2024-06-02 20:00

Sorsolás iőpontja: 2024-06-02 20:00 (link: https://meet.jit.si/SnookerSzakagSorsolas)

SELEJTEZŐK - HATÁRIDŐ: 2024-06-13 20:00
Nagy Zoltán - Bóna István
Kalocsai Bálint - Marton 1 Péter
Hollós György - Tóth Zoltán
Sipos Sándor - Berghold Zoltán

FIGYELEM: MÉRKŐZÉS RÖVIDÍTÉS A FŐVERSENYEN!
Nagyon sok mérkőzés húzódik el a főversenyen, ami azt eredményezi, hogy kicsúszunk a rendelkezésre álló időből. Ezért a Szakági elnökség az alábbi szabályt hozta a sorsoláskor.
Ha a mérkőzés kezdetét követően:

1 óra 45 perc alatt nem ér véget 2 frame, a további frame-eket 6 piros golyóval kell elkezdeni
2 óra alatt nem ér véget 3 frame, a további frame-eket 6 piros golyóval kell elkezdeni
2 óra 30 perc alatt nem ér véget 4 frame, a döntő frame-et 6 piros golyóval kell elkezdeni.
A mérkőzések kezdetének pontos időpontját a mérkőzéslapon kell vezetni. A játékosoknak automatikusan át kell térniük a 6 piros golyóra, ha kicsúsznak az időből. Kérjük ennek betartását! Köszünjük az együttműködést!

A főverseny és a selejtező verseny mérkőzései egyaránt 3 nyert frame-ig tartanak.

CSAK A SELEJTEZŐKÖN - FIGYELEM:
A selejtezők során "FOUL AND A MISS" szabály esetén egy állásra maximum 3 alkalommal lehet visszaállítást kérni!

VERSENY ÖLTÖZÉK: hosszú ujjú ing, mellény, sötét szövetnadrág és sötét színű alkalmi félcipő.
Az elmúlt időszakban több alkalommal volt probléma a versenyöltözékkel. Felhívjuk a játékosok figyelmét, hogy versenyöltözéknek minden alkalommal hiánytalannak kell lennie. A helyszínen a versenyigazgatóság dönthet a hőmérséklet és páratartalom miatti esetleges könnyítésekről.
Szövegnadrág alatt értjük a hosszú szárú, nem szegecses, sötét színű - lehetőség szerint fekete, vagy szürke - nadrágot. Alkalmi félcipő alatt sötét és egyszínű - lehetőség szerint fekete -, ceremóniális - lehetőség szerint bőr - félcipőt értünk.
Az előírt ruházzattól eltérni indokolt esetben orvosi igazolás bemutatásával lehetséges, amelyet a versenyigazgatóságnak kell bemutatni. Cipő esetén ebben az esetben is legalább egyszínű, fekete, elegáns sportcipő engedélyezhető.
Hiányos, nem megfelelő öltözet esetén a versenyigazgatóság megtagadhatja a mérkőzés lejátszását, amely esetben a mérkőzésből hátralevő frame-eket az ellenfél javára ítéli meg.
ÖLTÖZÉK FRISSÍTÉS: az előzetes időjárás becslés alapján előfordulhat, hogy a versenyen ingpóló viselését engedélyezi a versenyigazgatóság. Erről a verseny kezdete előtt határoz a versenyigazgatóság! Ezért kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint hozzon magával ingpólót is, amely lehetőség szerint egyszínű, szakági póló. A Shoot-out open-en kapott ingpóló is engedélyezett.

A versenyre jelentkezők száma nincs korlátozva, de a főversenyen (június 15-16.) maximum 33 fő vehet részt.
33 nevező felett alkalmazott szabályok:

 • A jelentkezők közül az országos ranglista alapján az első 20 játékos automatikusan jogot szerez a főversenyre.
 • A szakág maximum 4 db távolsági szabadkártyát tart fent azoknak a versenyzőknek, akik számára a selejtező mérkőzés(ek) lejátszása távolsági okok miatt nem lehetséges.
 • Amennyiben a szabadkártyák egyike sem vagy csak az egyik kerül felhasználásra, a ranglista helyezés alapján bővül a létszám 24 főre.
 • A 33-as tábla eléréséhez a selejtező mérkőzéseket a versenyzők a sorsolást követően és a főverseny megkezdéséig bármikor lejátszhatják saját maguk által szervezett időpontban és saját maguk költségén.
 • Példa: 35 jelentkező esetén két selejtező mérkőzésre kerül sor, és 31 nevező a ranglista alapján vagy távolsági szabadkártyával jutnak a főversenyre.
 • a versenyre nevező valamennyi játékos 0-tól nagyobb ranglista pontot kap, függetlenül attól, hogy selejtezőn vett-e részt, vagy sem
 • aki nem játsza le a selejtező mérkőzéseit, vagy nem jelenik meg a főversenyen, 0 pontot kap.
 • 42 fő fölötti nevezőszám esetén két selejtező mérkőzés is lehetséges.

Távolsági szabadkártyák kiosztásának szabályai: A versenyző településének Budapest-től viszonyított távolsága alapján történik. A távolság méréséhez a verseny helyszínét a versenyző általunk ismert címének település központját vesszük alapul. A két legtávolabbi játékos kaphat automatikusan szabadkártyát a főversenyre, a további kártyák kiosztása sorsolással történik.

Mérkőzés előtti bemelegítés: A játékosoknak minden mérkőzés előtt 5-5 perc bemelegítés áll rendelkezésére. Játékvezetővel nem segített mérkőzések esetén kérjük a játékosokat ennek betartására. Játékvezetővel segített mérkőzés esetén a játékvezető ügyel ennek betartására.

FONTOS: a versenyhelyszínen a résztvevők, nézők kizárólag a helyszínen vásárolt ételeket, valamint italokat fogyaszthatják. A vendéglátó térben otthonról hozott, valamint máshol vásárolt termékek fogyasztása TILOS! Ennek be nem tartását a versenyigazgatóság szankcionálhatja.

KÉRÉS A JÁTÉKOSOKNAK: a helyszín kérése, hogy a snooker és pool asztalokat elválasztó szekrénysort lehetőség szerint ne használjuk, mivel azok a pool asztalokhoz tartoznak. Kérjük, hogy az eredményjelző felőli asztalokat, illetve paravánt használjátok a dákók, innivaló és egyéb személyes tárgyak tárolására. Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Nevezési díj:

 • selejtezőn résztvevő játékos, aki nem jut be a főversenyre: NINCS nevezési díj
 • selejzetőről a főversenyre jutó játékos: 4000 Ft
 • főversenyen induló játékos: 6500 Ft
 • 500 Ft bírói letétet minden, főversenyre bejutó versenyzőnek kötelező fizetni.

KIEMELÉS: Az aktuális ranglista alapján a jelentkezők közül az első 8 játékos!
(KIEMELÉS ESETÉN A KIEMELTEK A 32-es TÁBLÁRÓL INDULNAK!)

VIGASZÁG!!!
Az első körben (itt nem a selejtezőről van szó, hanem a főversenyről) kiesett nem kiemelt (lsd. KIEMELÉS) versenyzők számára vasárnap 11-től 2 asztalon vigaszági verseny kerül megrendezésre. A lebonyolítás módja függ a jelentkezők számától.

Versenyigazgató: Pintér Tibor (0630-484-2816), Kovács László (0670-944-4664)

A Versenykiírás, Versenyszabályzat, Szabályok, Pontozási rendszer az Információ menüpont alatt találhatóak!