Szeretnél jobban játszani?

A játék megfelelő elsajátításához mindenki számára javasoljuk képzett oktatóink segítségét. A képzés több szempontból is fontos. A játékosoknak több területen is helyt kell állniuk egy-egy mérkőzésen. Ezek közül az egyik legalapvetőbb elem a helyes kilökés, amely egy komplex mozdulat sorozat eredménye. Weboldalunkon hamarosan közzé teszünk egy oktatóink által összeállított kisokost, aminek segítségével gyorsan áttekintheted, hogy miként épülnek fel ezek a mozdulatok. A megfelelő technika elsajátítása nagyban növeli a játékélményt, magabiztosabbá tesz. A bemutató anyagok mentén Te magad is elkezdheted a tanulást, de mindenképpen javasoljuk oktató segítségét igénybe venni. Hogy miért? Az oktatók kívülről látnak téged, pontosan látják, mire van szükséged. Nem utolsó sorban pedig nem olyan elnézőek, mint Te magaddal szemben. Ez furcsának tűnhet, de biztosan előfordult már Veled is, hogy beleállva egy lökésbe elhangzott a mondat a fejedben: "Jó lesz ez így...".

A snooker játék nem csak a golyók belökéséből áll. Ahhoz, hogy taktikailag is mindig a helyes megoldásokat tudd alkalmazni, rengeteg állással kell megbírkózni, megtalálni a megfelelő megoldást. Legyen szó safety játékról - kivárni a megfelelő alkalmat -, snooker adásról, snookerből menekülésről. Önállóan is szoktad ezeket gyakorolni? Ezt a folyamatot egy oktató jelentősen fel tudja gyorsítani. Megfelelő gyakorlatok edzéstervbe iktatásával a fejlődés folyamatossá válik.

Magyarországon nagyon kevés szó esik a játék fizikális, illetve mentális oldaláról. A tévében is közvetített profi versenyeken többször előkerülnek ezek a területek. Hogy miért? Általában akkor kerülnek előtérbe, ha az egyik éppen játszó játékosnak "nem megy". A profi játékosoknál általában ez nem abból fakad, hogy technikailag nem tudnak valamit megoldani, hiszen több tízezer óra célirányos gyakorlás, játék áll mögöttük. Sokkal inkább fizikális, vagy mentális okok állnak a probléma hátterében. Ha ellátogatsz egy klubba, amatőr játékosoknál nagyon gyakran megfigyelhető, hogy láthatóan kommentálják rossz lökéseiket. Garantáltan nem koncentrálnak kellőképpen a játékra. Oktatóink segítenek felkészülni ezekre a szituációkra a megfelelő mentális technikák begyakorlásával, valamint útmutatást nyújtanak a fizikális felkészülésre egyaránt.

Ha szeretnél jobban játszani, vagy már a kezdetektől oktatóval készülni, lapozd át oktatóink oldalait, vedd fel velük a kapcsolatot! Oktatóink országszerte elérhetőek. Ha nem találsz lakóhelyedhez közeli oktatót, ne add fel! Ha találsz magad mellé még 1-2 vállalkozó szellemű játékost, oktatóink szívesen meglátogatnak benneteket!