Szeretnél versenyezni?

Magyarországon számos rendezvény áll azon játékosok rendelkezésére, akik versenyezni szeretnének. A legalább 2 asztallal rendelkező klubokban általában havonta rendeznek versenyeket. A versenyekről a klubok weboldalán, Facebook oldalán találhattok bővebb információkat.

A Magyar Biliárd Szövetség Snooker Szakága évente 10-12 pontszerző versenyt, Országos Bajnokságot, valamint néhány kiegészítő versenyt szervez, amelyen szívesen látjuk a magukat kipróbálni vágyókat is. Ahhoz, hogy részt vehess a pontszerző versenysorozatban, valamint az Országos Bajnokságon, nincs más dolgod, mint regisztrálni az oldalon, és nevezni a versenyre. A versenyeken a helyszínen be tudod fizetni a nevezési díjat, féléves licenszdíjat. Ha még nem vagy tagja a Magyar Biliárd Szövetség egyik egyesületének, több lehetőség is rendelkezésedre áll. Ha nagyobb klubba jársz gyakorolni, játszani, kérdezd meg a klubot, van-e egyesületük. Célszerű, ha eleve hozzájuk csatlakozol, a "hazai színeket" képviseled. Ha nem találnál ilyet, ne aggódj, a verseny helyszínén is tudunk ezen a problémán segíteni! Állandó versenyigazgatónk, Tibi bácsi mindent megold!

Minden versenynek meg vannak a maga szabályai. A klubok szervezésében álló versenyeken általában könnyű utcai viselet elegendő. Ha szakági versenyre szeretnél jönni, már úgy kell öltöznöd, mint a nagyoknak: szövetnadrág, hosszú ujjú ing, mellény. A csokornyakkendőt csak bizonyos versenyeken tesszük kötelezővé. Hogy miért kell így kiöltözni? Gyere el legalább nézőként és megérted!