Horváth Attila 14 évesen nyert felnőtt versenyt

Az őszi 3. pontszerző eseményei

Az őszi szezon harmadik pontszerző versenyre 36 induló nevezett. A főágon, és a vigaszágon egyaránt új bajnokot avathattunk. Horváth Attila megnyerte élete első pontszerző versenyét, ami bizony kiemelkedő teljesítmény egy alig 14 éves „srác”-tól, aki most kezdte meg a gimnáziumi tanulmányait. Attila többször is megfordult már a döntőben, de eddig nem sikerült megnyernie. Varga Attila után egyaránt 3-1 arányban győzte le Révész Bulcsút, majd a negyeddöntőben Varga Pétert is. Az elődöntőben és a döntőben azonban már frame-et sem vesztett Attila. Babecz Balázst, majd a döntőben Vantara Pált is megadásra késztette. Vélhetően még sok siker vár a fiatal játékosra. Reméljük lesznek hasonló, a tizenéves korosztályba tartozó vetélytársak is a jövőben, de egyenlőre a fiatalok is a felnőttek között versenyeznek. A felnőttek közötti győzelemért külön elismerés jár a fiatal játékosnak. Ez korábban Fenyvesi Zsoltnak sikerült, aki ezen a versenyen nem tudott elindulni. Zsolt viszont inkább az érettségiző szakaszban nyerte az első versenyét.

 

Horváth Attila és Vantara Pál

A harmadik helyért igazán kiélezett küzdelem zajlott. Nem lehet szorosabb egy 3 nyertre játszott mérkőzés 3-2 és visszarakott feketénél. Ilyen bronzmeccset sikerült Bóna Istvánnak és Babecz Balázsnak összehoznia. A csata úgy végződött, hogy Balázs belökte a döntő fekete golyót és jött, mert jönnie kellett az örök kérdésnek: Vajon mi lesz a fehér golyóval? Hát a fehér begurult a lyukba és így Bóna István lett a harmadik. Ez azért nagyon fájhatott…, de így is Babecz Balázs egymás után két versenyen is kiválóan szerepelt. Egy döntővel és egy bronz mérkőzéssel zárt.

 

Bóna István és Babecz Balázs

 

A legjobb nyolc között játszhatott még Alex Zakharov, Hámori Balázs és Balaskó „Barétom” Mihály is. Balaskó Misi egy rendkívül izgalmas mérkőzést játszott Vantara Pállal, amely ugyancsak drámai körülmények között dőlt el. Vannak napok, amikor Misinek teljesen mindegy hol vannak a golyók, mert képtelen nem belökni őket. Egy barátom szerint őt ilyenkor „a cirkuszban kéne mutogatni az állatszámok között…”. Ez is ilyen nap volt, és a sok bebombázott golyó hatására ellenfele önbizalma összeomlani látszott. Nem maradt más, csak az utolsó 4 golyó és egy rendkívül nehezen safetyzhető állás és akkor a szerencse váratlanul Vantara Pál mellé ált, a barna valahogy és igen lehetetlen szögből leesett a középső lyukba, és könnyű kékre állt be a fehér. A rózsaszín már korábban a zseb előtt állt. Piff-paff-puff, és így lett vége.

Az elején szó volt arról, hogy a vigaszágon is új bajnokot avatunk. Tian Huifeng Kínából lett a győztes. Egy-két hónapot tölt Magyarországon és addig sem szeretné a snookert abbahagyni. Mesélt arról is, hogy az ő hazájában igen népszerű a kínai pool biliárd. Ennek szabályai azonosak a pool biliárdéval, de a lyukak kialakítása a snookeréhez hasonló és igen szűk. A posztó is zöld. Szóval ez még annyira nem érdekes, de az már annál inkább, hogy ezt a játékot Kínában 10 millióan (!!!) játsszák. Többen, mint amennyien ma Magyarországon élnek! Ez azért nem semmi!