A brightoni Q Tour

A 64-ig jutott Fenyvesi Zsolt

A Profi Világszövetség (WPBSA) szervezésében rendezett Q Tour rendezvénysorozat első állomásával Brightonban elrajtolt a küzdelem a tour kártyákért. A mezőnyben számos korábbi profi játékos szerepel - például Michael White, David Lilley, Eden Sharav, James Cahill, Soheil Vahedi -, köztük megbújva a nyolcszoros magyar bajnok, Fenyvesi Zsolt.

Forrás: World Professional Billiards and Snooker Association


A 107 játékos részvételével lezajlott versenyen Zsolt a legkülső ágról indult (Last 256), ahol az ukrán Sergey Isaienko ellen 3-1-es győzelmet aratott, a második frameben egy 74-es breaket lökve. A következő mérkőzésen angol ellenféllel találta szemben magát Lee Adams személyében. Zsolt pazarul játszott, a lőlap alapján ellenfelének nem sok lehetősége maradt. A magyar játékos úgy nyert 3-0-ra, hogy minden frame-ben 50 fölötti breaket pakolt oda, sorrendben 73, 80 és 55, így bejutott a legjobb 64 közé.

Forrás: World Professional Billiards and Snooker Association


A verseny második napján egy szintén angol játékos, Haydon Pinhey ellenében mérkőzött meg Fenyvesi Zsolt. A szigetországi játékos 102-es breakkel indította a mérkőzést és nyerte meg a első framet. Erre még érkezett a válasz Zsolttól és sikerült egyenlítenie és izgalmasan alakult a harmadik frame is, ahol a fekete golyó döntött az angol javára (54-53), 2-1-re alakítva az állást, majd a negyedik framet nagyobb pontkülönbséggel szintén az angol Haydon Pinhey hozta el, így kialakítva a 3-1-es végeredményt.
A verseny még nem ért véget, vasárnap a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem, majd a késő délutáni órákban fejeződik be a döntővel. A verseny eredményeit, valamint további alakulását a https://snookerscores.net/tournament-manager/202122-q-tour-event-one/ oldalon követhetik az érdeklődök.
A következő állomást december 10-12-én a walesi Llanelli városában rendezik, akkor Fenyvesi Zsolt nélkül, aki jelen állás szerint ekkor a 2021. évi Magyar Országos Snooker Bajnokságon igyekszik majd begyűjteni 9. elsőségét.