A 2022. év I. nagypontszerző versenye több izgalmas összecsapást hozott.

A döntőt a két ifjú titán, Révész Bulcsú és Nagy Erik vívták egymással.

A versenyen összesen 6 döntő frame-es mérkőzésen is szoríthattunk a játékosoknak. A nyitófordulóban Nagy Ákos és Várfalvi Ádám izzasztotta meg egymást, amelyből utóbbi került ki győztesen. A későbbi elődöntős Kovács László és Csurgó Balázs mérkőzésén előbb Laci került 2-0-s előnybe, ám Balázs döntő frame-re mentette a mérkőzést, ott azonban már nem bírt ellenfelével. Andrejszi Norbert és Varga Péter összecsapásán fej-fej mellett haladtak jutottak el az utolsó frameig, ahol az utolsó fekete golyó döntötte el a továbbjutást Norbi javára. Balaskó Mihály és Győri Zsolt rangadóján előbb Zsolt került előnybe, majd fordult a kocka és Misi visszakapaszkodott. A döntő framet ugyan Zsolt még kiharcolta, ott azonban most Misi bizonyult erősebbnek.

A döntőben is érdekelt győri játékos, Nagy Erik betegségből felépülve érkezett a versenyre, ami még éreztette hatását és kétszer is 3-2-es eredménnyel sikerült továbbverekednie magát, előbb Petka Gábor, majd Berghold Soma ellenében. Utóbbi mérkőzésen Soma 2-0-ás hátrányból küzdötte vissza magát, ahol Erik magabiztos előnyt alakított ki és nyerte meg a mérkőzést.

A döntőig vezető úton Révész Bulcsú frame veszteség nélkül jutott el, nevéhez fűződnek a verseny 50 feletti breakei, számszerűen 7 darab, amelyből a legmagasabb most 97 lett a legmagasabb. A döntőben is ő bizonyult a jobbnak, a magabiztos 4-0-s végeredménnyel zárta a versenyt és vehette át a győzelemért járó serleget.

Gratulálunk a versenyen résztvevő minden játékosnak. A versenyszezon a február 26-án kezdődő II. zónaversennyel folytatódik, ahol most rendhagyó módon a C osztály küzdelmeivel veszi kezdetét a két hétvégét felölelő verseny.