X. PONTSZERZŐ VERSENY ESEMÉNYEI

Első verseny 8 db STAR asztalon a TERMINAL SNOOKER Klubban!

A 2017 évi X. pontszerző verseny mindenképpen figyelemre érdemes esemény volt! Ennek fő oka, hogy új helyszínen és új asztalokon került megrendezésre. Talán soha nem volt a Snooker Szakág játékosainak része abban a szerencsében, hogy a professzionális snooker versenyeken is használt STAR asztalokon, …olyan asztalokon, melyeken a Crucible Színházban a világbajnoki döntő zajlik, … na pont olyan asztalokon lehetett versenyezni november első versenyén. Köszönet illeti a Snooker Terminal Klubot és vezetőségét azért, hogy létrehozták ezt a gyönyörű snooker termet és azért, hogy lehetővé tették ott a szakági verseny lebonyolítását már a hivatalos nyitás előtt is. Végre egy helyszínen, egyforma és makulátlan állapotú asztalokon lehetett összemérni a játéktudást. Néhány perc erejéig Kojsza Zoltán, kilencszeres országos bajnok – megszakítva útját a repülőtér felé menet a KÖKI-nél, az új klubnak otthont adó bevásárlóközpontnál – is megcsodálta 8 darab gyönyörű STAR snooker versenyasztalt és elismerően nyilatozott a klubról.

 

Csurgó Balázs - Fenyvesi Zsolt elődöntő 

 

A verseny is érdekesen alakult, bár az eredmények tekintetében nagy meglepetéseket nem tartogat számunkra. 45 versenyző nevezett. Mindenképpen furcsa volt a kiemeltek közé tartozó két tapasztalt játékos Vantara Pál és Varga Péter korai búcsúja. Mindketten első körben a 32-es táblán estek ki. Vantara Kiss Balázstól, Varga Tian Huyfengtől szenvedett vereséget.

Andrejszki Norbert szépen menetelt és Babecz Balázs legyőzésével eljutott a negyeddöntőig, ahol azonban Horváth Attila 3-1 arányban legyőzte. Szépen szerepelt Csurgó Balázs is, aki az elődöntőben Fenyvesi Zsolttól szenvedett vereséget. A bronz mérkőzésen Berghold Soma volt az ellenfele, ahol szoros kűzdelemben maradt alul és a 4. helyen végezve gyűjtött 150 ranglista pontot. Igen kevésen múlt, hogy Soma bejusson a döntőbe, hiszen döntő frame-ben veszítette el mérkőzését Horváth Attila ellen. És így el is jutottunk a döntőig, melyet Attila Fenyvesi Zsolttal játszott. Egyedül Révész Bulcsú nehezítette meg egy kicsit Zsolt útját, hiszen ő nyert ellene egyáltalán frame-et, ami korábban még nem sikerült az ifjú tehetségnek. Fenyvesi Zsolt a versenyen összesen három 50 feletti break-et lökött, a legmagasabb 72 volt.

 

Vértesi Gábor, Horváth Attila, Fenyvesi Zsolt, Berghold Soma

 

A döntőre talán a „küzdelmes” lenne legmegfelelőbb kifejezés. Ezt igazolja a 3-2 es eredmény is. A végső pillanatig megjósolhatatlan volt, hogy ki nyeri a mérkőzést. Az utolsó három golyó története dióhéjban a következő: Attila szépen bebombázta a hosszú kéket, és ha még 20 centit gurul a fehér, akkor talán belökhető lett volna a középső zsebbe a kiszorultan álló rózsaszín, ami még nem lett volna elég a győzelemhez. Az egy fal közép sem volt vállalható, …széftizni kellett. Nem sikerült a rövid falra lökni a rózsát, ezért Zsolt próbálkozhatott. Az ilyen típusú hosszú lökéseket Zsolt általában 10-ből 8-9 alkalommal belöki. A feszült szituációban Zsoltnak ez nem sikerült viszont Attila könyörtlelnül belökte és már csak egy golyó kellett volna a győzelméhez. Az igen kellemetlen szögből azonban ez nem sikerült és a fekete - ahogyan ez lenni szokott - a lyukban megállt. Zsoltnak csak arra kellett figyelni, hogy a fehér le ne essen mikor belökte az utolsó golyót. Attila borzasztó csalódott volt mert most nem sikerült legyőznie Fenyvesi Zsoltot, pedig meg volt a sansz...! Elkeseredése érthető volt, de még lesz lehetősége bőven. A ranglista élén változás nem történt, továbbra is Fenyvesi, Vantara, Horváth áll az első 3 helyen. A vigaszágat meggyőző játékkal, framet sem vesztve Vértesi Gábor nyerte.

 

Összkép