Összefoglaló a IV. Nagypontszerzőről

Révész Bulcsú győzelmével rajtolt el az magyar őszi snooker szezon

Szeptember 3-án és 4-én találkoztak a magyar snooker játékosok az idei IV. Nagyponszerző, egyenes kieséses formátumú versenyen. A Terminál Snooker klubban megrendezett versenyen 36 játékos indult el, amelyen a budapesti játékosokon kívül szép számban képviseltették magukat az ország különböző szegleteiből is játékosok, többek között Győr, Herceghalom, Szeged.

A szombati nappal a legjobb 8 főre szűkült le a mezőny, több döntő frame-es összecsapással. A győri rangadón,Tóth Csaba és Dr. Zakariás Géza mérkőzésén Csaba jutott tovább, Dr. Nagy Ákos Jarábik Gábor ellen harcolta ki a továbbjutást, Bekk László pedig Kakas Sándor ellen aratott győzelmet az első fordulókban. A legjobb 16 között izgalmas mérkőzést vívott egymással Varga Péter és Csurgó Balázs, amelyen ezúttal a Péter bizonyult jobbnak. Nagy öröm volt, hogy a mezőny egyetlen rendszeres női résztvevője, Várady Emese Bóna István, Hámori Balázs és  Bodai László legyőzésével bejutott a vasárnapi negyeddöntőkbe.

A vasárnap 11 órakor kezdődő mérkőzés majd mindegyikén 3-0-s eredmény született, amely közül talán a legnagyobb meglepetést Varga Péter és Nagy Erik párharca szállította. A fiatal győri játékos számára nem indult jól a reggel, törölték vonatát, amellyel a helyszínre érkezett, ellenfele azonban nagyon sportszerűen jelezte, hogy megvárja a későbbi járatot. A mérkőzés így némi késéssel indult, ám Eriket látszólag megzavarták a történések és Varga Péter jutott tovább. A legszorosabb mérkőzést Szabó Péter és Babecz Balázs játszották a negyeddöntőben, amelyet végül a szegedi játékos, Balázs nyert meg.

Az elődöntős küzdelmek is tartogattak érdekességeket, és míg Bulcsú ellenállást nem tűrően jutott tovább Babecz Balázson, addig a másik mérkőzésen Madarász Péter igazán jó safety játékának köszönhetően múlta felül Varga Pétert.

A döntőben Révész Bulcsú a 4 nyertig tartó mérkőzésen gyors 2-0-s előnyre tett szert, és talán kicsit úgy is érezhette, hogy gyors győzelmet arat, amikor Péter ismét megvillantotta szívósságát és 2-1-re alakította az állást. A 16 éves Bulcsú ekkor feléledt és újra beindult, gyorsan lezárva a mérkőzést, amellyel tovább növelte előnyét a ranglista élén.

A szintén a vasárnapi napon rendezett vigaszágon - amelyen az első körben kiesett játékosok indulhatnak el - Bóna István végzett az élen.

A versenyen egyébiránt 6 darab 50 feletti break született, amelyből egyet Nagy Erik lökött (51), míg a többi Révész Bulcsú nevéhez fűződik: 58,68,70,76, és egy csodálatos 106.

A versenyen több játékvezető is segítette a játékosokat. Hagyományosan a vasárnapi napon biztosít a játékvezetői közösség minden mérkőzésre közreműködőket, azoban már szombaton is voltak, akik a helyszínen segítették a mérkőzéseket. Köszönjük, hogy rendelkezésre állnak és jelenlétükkel gördülékenyebbé teszik a mérkőzéseket, segítve ezzel a játékosokat, hogy minél inkább a mérkőzésre tudjanak koncentrálni!

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A hazai versenyszezon a szeptember 17-én induló V. zónaversenyekkel folytatódik.