Az I. Győri „Shootout” Verseny Bajnoka: Várady Emese

Le a kalappal a győri sporttársak előtt!

2023. június 3-án a Pólus üzletházban szervezték meg Dr. Zakariás Géza vezetésével a győri sporttársak az I. Shootout versenyt. Valójában ez már a második, mert néhány éve az azóta már megszűnt Terminal Snooker Klubban rendeztek ilyen versenyt, de Győrben mindenképpen ez az első. 

Mivel az üzletházban és - talán egész Győrben - egy snooker asztal van, igen nehéz lenne kieséses versenyt szervezni. A „shootout” viszont ugyancsak szórakoztató és dimanikus játéknem és egy nap alatt egy 32 fős mezőny számára kényelmesen lebonyolítható egy asztalon is.

Egy hagyományos snooker versenyhez képest itt több szereplő összehangolt munkája szükséges, mert nem elegendő „csak” a játékvezető. Marker és időmérő is kell a korrekt lebonyolításhpz. Itt minden részletet a győri sporttársak szerveztek meg a technikai feltételektől a kvalifikált játékvezetők beszervezéséig. Nagyon sokat dolgoztak azért, hogy ez a verseny létrejöjjön. Az ötletgazda Dr. Zakariás Géza mellett Tóth Csaba és több győri klubtag kivette részét a feltételek megteremtéséből. Csabának köszönhető a remek számláló rendszer és technika. Köszönettel tartozunk Csizmadia Szilárdnak is, aki kiváló minőségű névre szóló pólók elkészítésével járult hozzá a versenyhez.

Az, hogy mindent megszerveznek a szervezők rendben van, mert ezt vállalták. A győriek viszont olyan légkört teremtettek, amelyben élmény volt részt venni. Szerencsére a játéktérben nem fértek el a nézők. Viszont egy külön teremben lehetőségük volt kivetítőn követni az eseményeket és így nem maradt el a shootoutra annyira jellemző hangoskodás, beszólogatás, poénkodás. Volt egy kis Győr-Budapest zrikálás is, de ez persze nem volt komoly és nagyon jópofán zajlott. Volt egy egész hűtőnyi üdítő, ásványvíz és alkoholmentes sör. A beígért „zsíros deszka lila hagymával” egy kis múltidézés is történt.

Három játékvezető felváltva vezette a mérkőzéseket. Kovács M. Veronika, Pintér Tibor és Tolner Ferenc volt olyan kedves, hogy vállalta ezt a feladatot. Volt versenyző, aki már pénteken Győrben szállt meg és volt, aki családi hétvégével kötötte össze a versenyt.

A verseny első köre lezajlott kb. 3 óra alatt. Ezután újrasorsolták a párokat. A második körös összecsapások után, már nem maradt versenyben a szakági ranglista elején tanyázó NagyErik és Varga Péter sem. A World Snooker által rendezett shootouton már kiderült, hogy ezen a versenyen minden lehetséges. A negyeddöntőkben kiesett a korábbi shootout második helyezettje Winkler Péter és Várfalvi Ádám is. Az elődöntőben is volt győri játékos Patai Gergely személyében. Ő Hámori Balázstól, Bóna István pedig Várady Emesétől szenvedett vereséget.  A döntőbe Várady Emese és Hámori Balázs került és miután Emese már két erős játékost (Bóna Istvánt és Várfalvi Ádámot) is legyőzött már nem is volt akkora meglepetés, hogy a döntőt megnyerte. Saját elmondása szerint számára nagy meglepetés és örök emlék marad ez a nap. A kupák mellé a döntősök kaptak egy-egy ajándékkosarat meg nagyon meleg gratulációt is. A ranglista pontszerző versenyekkel ellentétben a díjátadón még ottmaradtak vagy húszan. Volt, aki annak ellenére maradt egész nap, hogy már az első körben kiesett.

A sikeres eseményt követően a Dr Zakariás Géza elmondta, hogy mekkora öröm számára, hogy ez a verseny létrejött és hogy ilyen szép számban vettek részt versenyzők. Ennek az eseménynek tervezik a folytatását és remélhetőleg jövőre megrendezésre kerül a II. Győri Shootout Verseny. Köszönjük ezt a remek napot és újfent le a kalappal a győri sporttársak előtt.

Aki további képeket is szívesen nézegetne látogasson el a következő facebook oldalra:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100093172967339