2023. Országos szenior snooker bajnokság – Tájfun Biliárdszalon

I. helyezett Győri Zsolt

2023. augusztus 26-27-én került megrendezésre az idei országos szenior snooker bajnokság amelyre 23 versenyző regisztrált.

A verseny végeredménye szinte megjósolhatatlannak bizonyult. A végső győzelemre legalább 5-6 nevező is esélyes volt. Idén is több vidéki versenyző indult az országos bajnokságon, Győrből és Egerből is jöttek versenyzők.

Az első fordulóban a 32-es táblán különösebb meglepetések nem születtek, viszont a legjobb 16-ban már voltak izgalmasabb eredmények. Például Győri Zsolt szoros 3-2-es győzelemmel tudott csak startolni a rutinos Kovács Roland ellen illetve Berghold Zoltán is csak döntő frémben tudta magát kvalifikálni a legjobb 8 játékos közé Nagy Péter ellen.

A legjobb 8-ban talán Varga Péter és Radnay Szabolcs küzdelme hozta a legizgalmasabb mérkőzést. Az utolsó golyókon döntötték el a továbbjutás sorsát. A szerencse Varga Péternek kedvezett. Várady Emesének, mint egyedüli hölgy versenyzőnek minden elismerésünk, hogy a legjobb 8 közé jutott. Az elődöntő elérése nem sikerült. Hámori Balázstól 3-0-ra vereséget szenvedett. Vantara Pál és Győri Zsolt sima 3-0-ás győzelemmel kerültek az elődöntőbe, az előbbi Bóna Istvánt, az utóbbi pedig Berghold Zoltánt győzte le 3-0-ra.

Az elődöntők során Varga Péter legyőzte Vantara Pált 3-1-re – ami azért inkább számít meglepetésnek, mint sem -, illetve egy igen szoros mérkőzésen végül Győri Zsolt diadalmaskodott Hámori Balázs felett 3-2-re. A bronz meccsen Vantara Pál 3-0-ra legyőzte Hámori Balázst.

A bajnokság döntőjébe végül Varga Péter és Győri Zsolt került. A két játékos esélyei szinte egyenlőek voltak, így kíváncsian vártuk, hogy ki emelheti magasra az első helyezettnek járó kupát. Meglepően magabiztos 2-0-ás vezetésnél már úgy tűnt, hogy Győri Zsolt gyorsan eldönti az első hely sorsát, de Varga Péternek sikerült egyenlíteni és 2-2-es állásnál már Péternél volt a lélektani előny. Zsolt viszont nem zökkent ki a két elvesztett frém után, sőt kiváló játékkal és egy szép 35-ös brékkel eldöntötte az aranyérem sorsát és így teljesen megérdemelten lett a 2023-as év országos szenior snooker bajnoka.