2023.VI.Nagypontszerző verseny – Tájfun Biliárdszalon

Révész Bulcsú újabb hazai győzelme

2023. Szeptember 23-24-én került megrendezésre az idei VI. Nagypontszerző verseny amelyre a 33 versenyző nevezett.

Mivel Révész Bulcsúnak ezen a hétvégén nem volt nemzetközi versenye, ezért lehetősége volt, hogy részt vegyen ezen a hétvégi hazai tornán. Így már az elejétől fogva lehetett sejteni, hogy ki fogja elnyerni a trófeát. Ettől függetlenül bizakodva készültek – leginkábba ranglista elején tanyázó - versenyzők, hogy legalább frémeket nyerve szorosabb mérkőzéseket játszhassanak Bulcsúval.

Az első körben, komolyabb meglepetés nem volt. Talán Hámori Balázs és Dudás tamás mérkőzése ígért szorosabb küzdelmet, végül Dudás sima 3:0-ás győzelemmel jutott a legjobb 16 közé.

A legjobb 16 között Csurgó Balázs remek játékkal könnyedén nyert a rutinos, tapasztalt Balaskó Mihállyal szemben, illetve Varga Péter is 3-0-al jutott tovább a szegedi Babecz Balázs ellen. Ami ebben a fordulóban mindenképp kiemelendő, hogy az újdonsült országos szenior bajnok Győri Zsolt lökött egy szép 75-ös bréket a második frémben Berghold Zoltán ellen és végül 3:0-ás összesítéssel nyerte el a továbbjutás jogát.

A legjobb 8 között 3:0-ra nyert Berghold Soma az előző napon jobb formát mutató Csurgó Balázs ellen, viszont Dudás Tamás és Nagy Erik szoros küzdelemben tudott csak továbbjutni a következő fordulóba. Az előbbi Varga Pétert illetve az utóbbi játékos a fiatal Le Clercq Nicolas-t győzte le 3-2-re. Révész Bulcsú 3 db 50+ breakkel 3-0 arányban nyerte a mérkőzését Győri Zsolt ellen és így jutott az elődöntőbe.

Az elődöntők során talán Berghold Soma 3:2-es győzelme hozott nagyobb izgalmakat Dudás Tamás ellen. Révész Bulcsú pedig itt is 3:0-ás győzelmet aratott Nagy Erikkel szemben.

A döntőbe tehát Révész Bulcsú és Berghold Soma került. Bár volt lehetősége Berghold Somának, hogy legalább egy frémet nyerjen, de Bulcsú nem kegyelmezett és a döntőben is 3:0-ás győzelemmel megnyerte az idei VI. Nagypontszerző versenyt. A finálét a nemzetközi tapasztalattal is rendelkező Bátori Gábor vezette le teljesen zökkenőmentesen. Ezúttal a stream közvetítést Bekk László és Hámori Balázs kommentálásával lehetett végignézni.

A versenyen 10 db 50 feletti break volt. Ebből nyolcat Révész Bulcsú és egyet-egyet Győri Zsolt (75) és Nagy Erik (68) lökött.

A harmadik helyet végül Nagy Erik szerezte meg 3-1-es végeredménnyel Dudás Tamás ellen. A vigaszág győztese Bóna István lett aki Radnay Szabolccsal játszotta döntőt.

A magyar játékvezetők ezúttal is kiváló munkát végeztek a verseny során, és a torna szervezése Kovács László és Pintér Tibor segítségével is a megszokott módon színvonalasan zajlott és jó hangulatban telt.

A következő VII. Nagypontszerző verseny október 14-15 között kerül megrendezésre.