2023.VII.Nagypontszerző verseny – Tájfun Biliárdszalon

Révész Bulcsú újabb nagyszerű hazai győzelme

2023. Október 14-15-én került megrendezésre az idei VII. Nagypontszerző verseny, amelyre 35 versenyző nevezett. 

Az első körben is születtek érdekes eredmények. Élete első szakági versenyén Bata Levente legyőzte a győri Tóth Csabát illetve egy izgalmas mérkőzésen Bekk László diadalmaskodott a rutinos Berghold Zoltán felett. A verseny legfiatalabb indulójának - a lessan 10 éves - Bányik Barnabásnak is sikerült bejutni a legjobb 16 közé, ami élete eddigi legjobb eredménye. A forduló egyértelmű rangadóján az idei országos szenior győztes Győri Zsolt legyőzte a többszörös magyar bajnokot Vantara Pált.

A legjobb 16 között Csurgó Balázs magabiztosan nyert Bata Levente ellen. Révész Bulcsú is remek játékkal győzött Dudás Tamás ellen. Tamás is kiváló játékos, de a 88-as és 84-es brékkel szemben nem nagyon volt ellenszer. A forduló meglepetése volt, hogy Bekk László legyőzte az utóbbi időben formán kívül lévő Hámori Balázst 3-0-ra és így bejutott életében először a legjobb 8 közé.

A legjobb 8 között, talán a legizgalmasabb találkozó Csurgó Balázs és Berghold Soma között zajlott, amit végül Csurgó nyert 3:1-re. Sikerült visszavágni a múltkori pontszerzőn elszenvedett vereségért. A felső ág másik mérkőzésén Varga Péter 3-0-arányban nyert Bekk László ellen, akinek már nem ment olyan jól a második napon. Az alsó ágon Révész Bulcsú is 3:0-ra győzött a  mostanában sokat fejlődött 13 éves Le Clercq Nicolas ellen, aki ezen a versenyen két 50 fölöttit is lökött (60,74). Nagy Erik 3-1-re legyőzte Győri Zsoltot.

Az elődöntők párosítása révén az egyik ágon Varga Péter és Csurgó Balázs küzdelmét hozta a másik ágon pedig Révész Bulcsú Nagy Erikkel találkozott össze. Az előbbi ágon a két tapasztalt, több szenior európa bajnokságot is megjárt versenyző küzdelméből végül Varga jött ki nyertesként 3:1-es végeredménnyel. Az utóbbi párosítás győztese Révész Bulcsú lett és csak itt veszített egyetlen frémet az egész verseny alatt Nagy Erikkel szemben. 

A döntőbe tehát Révész Bulcsú és Varga Péter került. Varga Péter 8 éves kora óta segíti Bulcsút abban, hogy minél jobb játékossá váljon. Ő tanította Bulcsúnak az alapokat és a mai napig segít neki a felkészülésében. Érthető okokból korábban is nehéz szituáció volt, amikor egymással kerültek szembe egy versenyen. Utoljára 2020-ban a 6 piros golyós OB negyeddöntőjében fordult elő, hogy Varga Péter nyert Bulcsú ellen. Azóta már akkora különbség a játékerejükben, hogy az is csoda számba megy, ha frémet nyer az idősebb versenyző. Erre a fiatal bajnok ezúttal esélyt sem adott, mert domináns játékkal 50 perc alatt 3-0-ra győzött. Varga Péter sem volt elkeseredve, mert számára a döntő elérése már nagyszerű eredmény volt. A verseny  befejezéseként mindenki örömére Bulcsú egy szemet gyönyörködtető 124-es total clearence bréket lökött. 100-as breaket elég ritkán lehet hazai versenyen látni. A döntőt vezető Tolner Ferenc számára is emlékezetes élmény volt Bulcsú 100-asa, mert a játékvezetőnek is ünnep, ha egy ilyen brékhez asszisztálhat.

A versenyen 9db 50 feletti break született. Ebből hatot Révész Bulcsú(124, 88, 84, 63, 56, 55) és kettőt pedig Le Clercq Nicolas(74, 60) lökött. A kilencedik ötven felettit Németh-Nagy Noel lökte a vigaszág döntőjében Várady Emese ellen. Neki ez az első szakági versenyen lökött 50 feletti brékje. A brék mellett a vigaszágat is sikerült megnyernie.