2023. VIII. pontszerző verseny – Tájfun Biliárdszalon

Fenyvesi Zsolt visszatért és nyert

2023. November 11-12-én került megrendezésre a VIII. pontszerző verseny amelyre 36 versenyző nevezett. Révész Bulcsú ezúttal nem vett részt a hazai pontszerzőn mivel éppen a Q tour 4-ik állomásán versenyzett Angliában.

Fenyvesi Zsolt néhány hónap kihagyás után indult el hazai pontszerző versenyen és a kihagyás ellenére is egyértelműen ő volt a verseny fő esélyese. Az első körben Balaskó Mihály ellen jutott tovább 3:0-ás eredménnyel. A mérkőzésen lökött egy gyönyörű 106-os bréket, amiről érdemes megemlékezzünk, mert nagy ritkaság a hazai versenyeken.  Az első forduló legnagyobb meglepetése volt, hogy a 9 éves Bányik Barnabás legyőzte a tapasztalt Bekk László és így bejutott a legjobb 16 közé. Kiemelndő még az első kör mérkőzéseiből Berghold Soma szoros, 3:2-es győzelme Németh-Nagy Noel ellen, Dudás Tamás sima 3:0-ás győzelme Csurgó Balázs ellen, illetve Kovács László fordítása 2 frémes hátrányból a győri Tóth Csabával szemben.

A legjobb 16 között a legizgalmasabb mérkőzést Varga Péter és Radnay Szabolcs párosítása hozta végül 2:0-s hátrányból Varga Péternek sikerült fordítani és így bejutott a legjobb 8 közé. Kisebb meglepetés volt, hogy a verseny után frissített ranglista második helyezettje, Berghold Soma kikapott 3:1-re Papp Róberttől. Örvendetes, amikor tapasztalt versenyzők időről-időre feltűnnek a szakági versenyeken. Róbert játékát egyébként is élvezetes nézni, és ő a mai napig bárkire nézve rendkívül veszélyes lehet. Néhány hosszasan elnyúló mérkőzés miatt a fiatal Bányik Barnabás is csak igen későn kezdhetett Hámori Balázs ellen, aki  viszonylag könnyedén – egy frémben volt esélye Barnabásnak - 3:0-val jutott a legjobb 8 közé.

A negyeddöntők során a felső ágon Fenyvesi Zsolt Győri Zsolttal, Papp Róbert Le Clercq Nicolasszal csapott össze. Mindkét mérkőzés 3-1-es eredményt hozott. Fenyvesi Zsolt és Nico jutott az elődötőbe. Az alsó ágon egy ismét szoros mérkőzésen nyert Varga Péter  Dudás Tamás ellen.  Nagy Erik szintén elődöntős lett miután 3-1 arányban bizonyult jobbnak Hámori Balázsnál.

A döntőbe jutásért Fenyvesi Zsolt Le Clercq Nicolas-al, Varga Péter Nagy Erikkel játszott. A kilencszeres magyar bajnok 3:0 arányban nyert. A másik párosítás győztese végül Nagy Erik lett, de nem kellett sok hozzá, hogy 2:0-s hátrányból Péter megfordítsa a mérkőzést. Erik a döntő frémben higgadtan és jól játszott így ő lett a döntő másik résztvevője.

A döntő résztvevői közül Fenyvesi Zsolt volt az esélyesebb, de Nagy Erik komoly ellenállást tanúsított. Taktikus játékkal próbálta tartani ellenfelét és végül szoros mérkőzésen sikerült csak nyerni Zsoltnak 3:1-re a fiatal győri tehetség ellen. A döntőt vezető Kovács M. Veronika hibátlanul bíráskodott.

A versenyen 6 db 50 feletti break született. Ebből ötöt Fenyvesi Zsolt (106, 65, 57, 53, 52) és egyet pedig Nagy Erik(56) lökött.

A harmadik helyezett végül a 13 éves Le Clercq Nicolas lett, hiszen 3-0-es végeredménnyel, teljesen megérdemelten szerezte meg élete első bronzérmét a kissé kimerült Varga Péter ellen. A vigaszág győztese a poroszlói Nagy Péter lett, aki Berghold Zoltánnal játszotta a döntőt.