Páros Snooker Shoot Out OPEN, 2023 november 25

Izgalmas Kezdeményezés Győrben!

A győri snooker klub tagjai a tavaszi egyéni Shoot Out verseny sikerén felbuzdulva elhatározták, hogy - vélhetőleg először a világon - hivatalos páros versenyt rendeznek a snooker eme speciális műfajában. Az egyéni viadal tapasztalatait felhasználva, a szervezők azt a döntést hozták, hogy csoportmeccsek beiktatásával minden nevező páros jusson több játék-lehetőséghez. 16 páros nevezését tudták elfogadni, amely létszám örvendetesen hamar betelt. 7 páros Győrből nevezett 9 páros pedig egyéb településekről, elsősorban Budapestről, de jöttek Jászapátiból és Poroszlóról is. Így – a tavaszi tornához hasonlóan – egy nem hivatalos, Budapest –Győr rivalizálás alakult ki.

Black Friday után Black Saturday

A verseny egy kellemetlen közjátékkal indult: egy föld alatt húzódó 20 ezer voltos vezeték meghibásodása miatt áram nélkül maradt a rendezvénynek otthont adó Pólus Üzletház. A snooker verseny mellett egy nemzetközi asztalitenisz utánpótlás viadal, valamint egy országos darts verseny szervezőinek okozott nem csekély fejfájást ez a váratlan helyzet. A snooker verseny versenyzői és nézői így egy fűtés nélkül maradtak, sötét folyosón voltak kénytelenek várni a Győri Áramszolgáltató munkatársainak megfeszített munkájának eredményét. Szerencsére másfélórás csúszással, de elkezdődhettek a csoportküzdelmek, amelyeket a nézők egy óriás kivetítőn kísérhettek figyelemmel.

Borul e a papírforma?

A csoportok kialakításánál a szervezők figyelembe vették a nevezett párosok eddigi snooker-eredményeit és ez alapján a négy csoport élére a négy legerősebbnek tűnő kettőst helyezte. Így a csoportok élére a Várady E.– Varga P., Bóna – Pintér, Hámori –Csurgó és a győri Tóth –Patay páros került. A csoportmeccsek eredményei a kiemelés helyességét bizonyították, mivel mind a négy kiemelt páros a negyeddöntőbe jutott. A papírforma egy esetben borult: a végső győzelemre is esélyes Hámori – Csurgó páros váratlan 16 -32 –es vereséget szenvedett a Nagy Erik – Käfer István duótól. Így a két Balázs, csoport-másodikként jutott tovább, amelynek a későbbiekben komoly jelentősége lett…

Izgalmas csaták a negyeddöntőkben!

A csoportmérkőzések után az egyenes kieséses szakasz következett, ahol már minden hiba „végzetes” lehetett! A csoportelsőkhöz sorsolták a csoportok második helyezettjét. Így történhetett, hogy a két legerősebbnek tűnő páros az első negyeddöntőbe került. Valójában a nagy harc – Hámoriék ellenálhatatlan játékának köszönhetően – elmaradt. A torna egyik nagy favoritja a Várady Emese- Varga Péter páros a kiesés sorsára jutott. A Hildebrand-Párkányi páros „necces” csoportmeccseik ( kétszer nyertek 1 soványka ponttal !!!) után, „hazaküldték” a mezőny egyik legrutinosabb párosát a Bóna – Pintér duót.

A Marosi –Székely vs Pethő-Zakariás mérkőzés is hatalmas küzdelmet hozott. Pethőék egy szinte megnyert mérkőzést „ügyetlenkedtek” el: a meccs vége a torna egyetlen, a döntetlenek esetén alkalmazott „szétlövése” lett, amelyben Székely Csabának sikerült a D-ből a kéket a sarokba gurítani, így Marosiék elődöntőzhettek.

Elődöntők: a „ sikersztori” folytatódik és izgalmas hajrá az utolsó másodpercig

Hildebrandéknak megjött az étvágyuk, és szinte „ lemosták” a Marosi- Székely párost. (25 -2). A másik elődöntő kezdetén Csurgó Balázsék szinte snooker iskolát tartottak. Tóth és Patay - a hazaiak üdvöskéi – nem hagyták annyiban a dolgot. Egy parádés hajrával 2 pontra feljöttek, de a győzelmet nem sikerült kicsikarni.

 Győri bronzcsata, pesti döntő

A bronzéremért való küzdelem szintén meglepetést hozott: Marosi és Székely meglepően biztosan 34 – 11-re verte a rutinosabb Tóth – Patay kettőst. A döntőben véget ért Hildebrandék nagy menetelése, a két Balázs meggyőző játékkal érvényesítette a papírformát. (33 -12) . Így Hámori és Csurgó hazavihette az első helyezetteknek járó kupákat.

Hogyan tovább…?

A tornán résztvevők kedvező véleményének tükrében nagy az esély arra, hogy a két Shoot Out verseny jövőre is megtalálható lesz a Versenynaptárban

A győri szervezők a befolyt nevezési díjnak a rendezési költség feletti részét - 70 000 Ft-ot - Révész Bulcsú nemzetközi snooker karrierjének támogatására ajánlották fel.