Újabb Sporttörténeti Verseny!

A döntő most sem volt „sima ügy”!

2017 november 18-19-én a Terminál Snooker és a Rex Williams Snooker Klub biztosította az asztalokat a XI. pontszerző verseny lebonyolításához. A 64-es tábla megtelt, és ilyen még nem volt! A román snookeres sporttársak 14-en jöttek Aradról, Nagyváradról és Nagybányáról! Vélhető, hogy a nagy érdeklődés alapvetően az új 8 asztalos teremnek köszönhető. Indult a versenyen a legutóbbi Nagyváradi nyílt verseny győztese Druta Lorin és a legerősebb aradi játékos Razvan Bulboaca is.

Ez a verseny kiemelés nélküli lebonyolítási rendszerben zajlott, ennek ellenére az első körben a Csurgó Balázs Hámori Balázs valamint a Morvay Balázs Varga Péter közötti mérkőzés résztvevői kerültek ki a legjobb 16-ból. A háromból két Balázs jutott tovább, Hámori és Morvay. Morvay Balázs lendületet kapott és sorban nyerte mérkőzéseit. Végül az elvesztett elődöntőt követően 3-2 arányban nyert Vass Norbert ellen. Így a harmadik helyet szerezte meg.

A korábban említett 2 erős román játékos a második fordulóban egymással küzdött meg, ezúttal Razvan Bulboaca nyert. A második körös meglepetést azonban a nagyváradi Jacob Hadrian okozta Horváth Attila legyőzésével.

Jacob Hadrian

Vantara Pál nyerte ismét a Révész Bulcsú elleni mérkőzést, a második frame-ben egy szép 70-es breaket lökve. Berghold Soma Juhász Zoltánt, majd a nagybátyját Berghold Zoltánt legyőzve került szembe a ranglista második Vantarával, ahol nagyon szoros küzdelemben ugyan, de 3-2 re győzni tudott. A legjobb 8 között búcsúztatta még a tehetséges keszthelyi játékost Varga Szabolcsot és az elődöntőben pedig Morvay Balázst.

Soma döntőbeli ellenfele Fenyvesi Zsolt volt, aki a mindössze egy frame-et vesztett a második körben Andrejszki Norbert ellen. Sokáig úgy tűnt, hogy Soma győzhet ezen a versenyen! 2-1 nél és 2-2 nél is tetemes előnyről bukta el a frame-eket, így végül ezt a döntőt is a ranglista éllovasa nyerte, de ez előző versenyhez hasonlóan - amit 3-2-re nyert a feketével – ez sem volt „sima ügy”! A break-eket tekintve most is Fenyvesi lökte a legtöbb 50 feletti sorozatot, szám szerint négyet!

Vantara Pál, Berghold Soma

A vigaszágon 16 versenyző indult el, ami szintén rekordnak számít és a legutóbbi versenyen aratott győzelmét Vértesi Gábor újból megismételte.

Vértesi Gábor, Berghold Soma, Fenyvesi Zsolt, Morvay Balázs

Az Országos Bajnokság előtt a ranglista kicsit átrendeződött. Berghold Soma feljött a 4. helyre. Az első három hely sorsa az OB eredményeitől függetlenül eldőlt. 1 Fenyvesi Zsolt, 2. Vantara Pál, 3. Horvátha Attila G..