2024. I. pontszerző verseny – Tájfun Biliárdszalon

Nagy Erik első pontszerző győzelme és Győri Zsolt első döntője

2024. január 13-14-én került megrendezésre az idei I. pontszerző verseny, amelyre 29 versenyző nevezett. A mezőnyből kiemelkedő versenyzők távollétében kicsit nyíltabbá vált a verseny. Az esélyeket latolgatva mégis leginkább Nagy Erik számított a favoritnak. A még fiatalabb másik tehetség, Le Clercq Nicholas betegség miatt maradt távol a rendezvénytől.

A két legfiatalabb versenyző Fábián Bence(13) és Bányik Barbabás(10) most már rendszeresen részt vesznek a hazai pontszerzőkön.  Győri Zsolt tanítványai szépen és folyamatosan fejlődnek Dunakeszi Snooker Műhelyben. Ezúttal Fábián Bencének sikerült jobban az első forduló és a korához képest érett és időnként meglepően szép snookerekkel legyőzte Nussbaum Évát 3:1-re. Bányik Barnabásnak most nem sikerült a továbbjutás, döntő frémben búcsúztatta őt Fehér Huba. Biztosak lehetünk abban, hogy rövidesen komolyan kell majd számolni mindekét fiatal - inkább gyerek -versenyzővel.

Az első forduló rangadóján Tóth Csaba legyőzte Radnay Szabolcsot 3:2 arányban. A legjobb 16 között talán a legizgalmasabb találkozó Berghold Soma és Tóth Csaba között zajlott, ahol szintén döntő frémben dőlt el a továbbjutás sorsa.  Csabának a második már nem sikerült. Fábián Bencének sem sikerült a legjobb 8-ba jutnia, de említésre méltó, hogy nyert egy frémet a rutinos Hámori Balázs ellen

A legjobb 8 között, a felső ágon Berghold Soma Balaskó Mihály, illetve Győri Zsolt Németh-Nagy Noellel csapott össze. Az előbbi mérkőzést Berghold Soma nyerte 3:1-re az utóbbit pedig a 2023-as senior bajnok Győri Zsolt hozta 3:0-ra. Az alsó ágon egy nagyon szoros és izgalmas mérkőzésen végül Hámori Balázs diadalmaskodott Varga Péter fellett és viszonylag simán 3:0-ra győzött Nagy Erik Csurgó Balázzsal szemben.

Az elődöntők során az volt a kérdés, hogy hoz-e izgalmakat a Berghold Soma Győri Zsolt párosítás. Nem hozott. Győri Zsolt 3:0-ás győzelemmel életében előszőr jutott pontszerző verseny döntőjébe. A másik ágon Hámori nagyon jól kezdett Nagy Erik ellen. könnyen megszerezhette volna a 2:0-ás vezetést, de Erik nagyobb sebességre kapcsolva magabiztosan fordította meg a mérkőzést és jutott megérdemelten a döntőbe.

A fináléba tehát két olyan játékos került, akik még nem nyertek magyar pontszerző versenyt korábban. Az eredményei alapján Nagy Erik tűnt esélyesebbnek, de Győri Zsolt komoly ellenállást tanúsított. 2-1-re is ő vezetett és a döntő frémben is meg volt az esélye a győzelemre. A két "Győri" közül - Erik ugyanis győri versenyző :) - végül 3:2-es győzelemmel a 19 éves Nagy Erik bizonyult jobbnak és megnyerte élete első magyar pontszerző versenyét. Biztosak lehetünk benne, hogy nem ez volt az utolsó. A döntőt nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Koszó Éva vezette.

A versenyen csupán 1db 50 feletti break(52) született amit a győztes, Nagy Erik lökött.

A harmadik helyezett végül Berghold Soma lett, szoros 3-2 arányú győzelemmel szerezte meg a bronzérmet Hámori Balázs ellen. A vígaszág győztese (szétlökésben eldöntve) Radnay Szabolcs lett a poroszlói Nagy Péter ellen.