2024. III. pontszerző verseny – Tájfun Biliárdszalon

Le Clercq Nicholas megszerezte 13 évesen élete első pontszerző győzelmét

2024. március 2-3-án került megrendezésre az idei III. pontszerző verseny, amelyre 37-en neveztek. A mezőnyből jelentősen kiemelkedő játékosok távollétében nyíltnak ígérkezett a verseny. Leginkább mégiscsak Nagy Erik és Le Clercq Nicholas -az előző verseny döntősei - számítottak favoritnak.

Az első fordulóban ismételten összekerült Hámori Balázs és a szegedi Babecz Balázs. A legutóbbi pontszerzőn szintén az első körben találkoztak és akkor Hámori nyert 3:1-re. A visszavágás ezúttal nem sikerült, mert a döntő frémben ezúttal is ő nyert. Bányik Barnabás (10) az első fordulót ismét sikerrel vette. Ezúttal Gálos Zoltánt győzte le 3:0 arányban. A másik fiatal reménységnek, Fábián Bencének bár sikerült a selejtezőben nyernie Fehér Huba ellen, a főág első fordulójában a szegedi Tornai Domonkos jutott tovább 3:0-ás eredménnyel.

A 16 között a legszorosabb mérkőzés Varga Péter és Németh-Nagy Noel között zajlott, ahol döntő frémben a fekete golyón dőlt el a továbbjutás sorsa Varga Péter javára. A mérkőzésen Noel közelebb állt a győzelemhez, de ilyen a snooker. Nem mindig a jobb győz. A poroszlói Nagy Péter életében először bekerült a negyeddöntőbe legyőzve 3:0-ra Bányik Barnabást.

A legjobb 8 között a felső ágon az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő Tóth Csaba játszott az esélyesebb Nagy Erik ellen. Borult a papírforma és hatalmas meglepetésre Tóth Csaba nyert 3:2 arányban. Le Clercq Nicolas legyőzte a „jet lag”-el küszködő Hámori Balázst 3:0-ra. Az alsó ágon Győri Zsolt találkozott Papp Róberttel, Varga Péter pedig Nagy Péterrel csapott össze. Az előbbi mérkőzést Róbert nyerte meg nagyon szoros küzdelemben 3:2-re az utóbbit Varga Péter 3:0-ra.

Az elődöntők során Varga Péter izgalmas és színvonalas mérkőzésen győzött 3:2-es Papp Róbert ellen. Tóth Csabának nem sikerült a további bravúr, így Le Clercq Nicholas 3-1-re győzött és életében másodszor is döntőbe jutott.

A döntő résztvevői közül talán Nico volt az esélyesebb, de Varga Péter mellett szólt a tapasztalat. A 13 éves játékos koncentráltan és jól kezdett. A 60 éves Varga a harmadik mérkőzésére érezhetően elfáradt. A döntő igen gyorsan véget ért Nico 3:0-arányú győzelmével. Nico megérdemelten, stabil játékkal szerezte meg élete első pontszerző győzelmét. A döntőt Tolner Ferenc vezette. A stream közvetítést a szakág új elnöke Bekk László és Győri Zsolt kommentálta.

A versenyen 3db 50 feletti break született. Ebből a legmagasabb, 66-os break Nagy Erik nevéhez fűződik.

A harmadik helyezett végül Papp Róbert lett, aki 3:1-es győzelemmel szerezte meg a bronzérmet Tóth Csaba ellen. A bronzmérkőzést Kovács Veronika vezette.

A vígaszág győztese Bóna István lett.