2024. V. pontszerző verseny – Tájfun Biliárdszalon

Nagy Erik újabb győzelmet aratott

2024. május 11-12-ig került megrendezésre az idei V. pontszerző verseny, amelyre 42 versenyző nevezett. A IV. pontszerző versenyt kisebb meglepetésre Hámori Balázs nyerte. Ettől függetlenül a verseny megnyerésére leginkább az ifjú versenyzők, Nagy Erik és Le Clercq Nicolas (Nico) tűntek az esélyesnek.

Az első forduló rangadója a Hámori Balázs-Balaskó Mihály mérkőzés volt, melyet Balázs megnyert 3:2-re. Hódosy Márk 2:0-ra is vezetett, de végül Berghold Soma jutott a 16 közé. A további eredmények többnyire a papírforma szerint alakultak.

A legjobb 16 között Nagy Erik döntő frémben tudta legyőzni Bóna Istvánt, Győri Zsolt pedig ismételten győzelmet aratott Vantara Pál felett (3:0). Babecz Balázs stabil játékkal legyőzte Papp Róbertet 3:1 arányban.

A legjobb 8 között, a felső ágon a legutóbbi pontszerző verseny döntősei Hámori Balázs és Győri Zsolt mérkőztek meg újra egymással. Zsolt ezúttal sok hibával játszott, így Balázs viszonylag könnyedén jutott be az elődöntőbe. Nagy Erik következő mérkőzését is döntő frame-ben nyerte, ezúttal a Szeged SE versenyzője, Babecz Balázs ellen. Az alsó ágon Varga Péter Nicoval, Csurgó Balázs pedig Berghold Somával csapott össze. Mindkét mérkőzés 3-0 arányú győzelmet hozott. Nico és Soma jutottak az elődöntőbe.

Az elődöntők során, az egyre inkább formába lendülő Nagy Erik 3:0-ra nyert Hámori Balázzsal szemben. A másik párosításnál Berghold Soma legyőzte Le Clercq Nicolast 3-1-re. 

A döntő résztvevői közül talán Erik volt az esélyesebb, de Berghold Soma mellett szólt a tapasztalat. A győri játékos jól kezdett és gyorsan meglépett 2:0-ra. Soma erejéből a szépítésre tellett. Erik végül megnyerte a mérkőzést 3-1 arányban. 

Erik győzelmének a helyszínen örülhetett nagyapja „Papa” is, akit betegsége akadályozott az utóbbi időben, hogy eljöhessen Erik versenyeire. Örömteli, hogy ismét itt volt és láthatóan sokat javult az állapota. Erik a további felépüléshez egy pontszerző győzelemmel járult hozzá. A szakág nevében is mielőbbi felépülést kívánunk. A döntő játékvezetője Kószó Éva volt.

A versenyen csupán 1db 50 feletti break született, amely Nagy Erik nevéhez fűződik (60).

A harmadik helyezett végül Le Clercq Nicolas lett, 3:0-ás győzelemmel szerezte meg a bronzérmet Hámori Balázs ellen. Kovács László vezette a mérkőzést.

A vígaszág győztese Németh-Nagy Noel lett.