Félidőben a hazai snooker szezon

Nico újabb győzelmével zárult a VI. pontszerző

A félévet záró pontszerző versenyünknek ismét a Tájfun Biliárdszalon és Étterem adott otthon. A megmérettetésre 36 játékos jelentkezett, így 4 selejtező mérkőzésre került sor, amelyet Bóna István, Kalocsai Bálint, Hollós György, valamint Berghold Zoltán sikeresen zárt, így csatlakozhattak a főverseny mezőnyéhez.

Bányik Barnabás

 

A felső ágon egyből egy igazi rangadóval indult a nap, a rutinos Vantara Pál és a mostanában remek formában játszó Hámori Balázs csapott össze. A kiélezett, fordulatos mérkőzést ezúttal Pál nyerte, aki ezt követően Berisha Luan ellen mutatott taktikus játékával jutott tovább a vasárnapi, legjobb 8 közti szakaszra. A felsőágra csoportosultak a mezőny fiataljai is. Nagy Erik előbb a házirangadónak számító Tóth Csaba ellen nyert - hiszen mindketten győriek -, majd Bóna István sem tudott rajta kifogni (3-1), bár a lehetőségei megvoltak. Bányik Barnabás a szintén fiatal Nicolas Anton le Clercq ellen indította a napot. A hosszúra nyúlt mérkőzésen Nico sáfárkodott jobban a lehetőségekkel és nyert 3-0-ra. Ellenfele a legjobb 16-ban a Fábián Bencét döntő frémben búcsúztató Kalocsai Bálint volt, aki ellen szintén 3-0-val zárta a napot.

Győri Zsolt

 

Az alsó ágon több érdekes eredmény is született. Elsőként a Balaskó Mihály és Berghold Soma mérkőzést emelnénk ki, ahol előbb Soma került 2 frémes előnybe, amelyre Misi még tudod reagálni és egalizálta az eredményt. Fordítani viszont nem sikerült, így Soma jutott tovább. A folytatásban Németh-Nagy Noel várt rá, aki épp Soma nagybátyján, Berghold Zoltánon sikerült átlépnie. Nem is akárhogyan, 2 frémes hátrányból állt fel. Zoli elmondása szerint fájdalmasan érte ez a vereség, de ő is tudja, akkor van vége a mérkőzésnek, ha az utolsó frém utolsó golyóját is belökte. Noel és Soma mérkőzését végül magabiztos 3-0-ra nyerte Soma. Az alsó ágon Várady Emese kis híján meglepte Győri Zsoltot, ám a bravúr elmaradt. Zsolt ellenfelét a Kriston Pál - Bekk László mérkőzésről várta, ahol úgy tűnt, Pali jut tovább, azonban 2-0 után Laci felszívta magát és a döntő frémes csatában a rózsa belökésével biztosította helyét a 16 között. Zsolt és Laci mérkőzését a jobb formában lévő Zsolt nyerte.

Vantara Pál

 

A vasárnapi etapban szintén két döntő frémes mérkőzéssel indult a nap a negyeddöntőkben. Előbbin Papp Robi az érettségire készülő Erik ellen tudott higgadtabb maradni - a mérkőzésen lökött 69-es brék ellenére -, míg a Csurgó Balázs és Berghold Soma mérkőzésen Soma nyerte az adok-kapok jellegű párharcot. A másik két negyeddöntős mérkőzésen egyaránt 3-1-es eredmény született. Előbbin Győri Zsolt Varga Péter ellen jutott tovább, a másikon pedig Nico koncentrált játékkal nyert Vantara Pál ellen 3-1-re. Nico elmondása szerint nagyon élvezte a mérkőzést, mivel a rutinos Vantara végig a sarkában járt.

A felső ág elődöntőjén, Nico le Clercq és Papp Robi mérkőzésén könnyen lehetett volna akár ismét egy döntő frémes küzdelem, a negyedik frémben mindketten szépen építették a brékeket, de ezúttal Nico bizonyult jobbnak. Az alsó ágon Berghold Soma gyorsan 2 frémes előnyhöz jutott Győri Zsolt ellen. Soma villámtempóban lökdöste be a golyókat és úgy tűnt, hogy gyorsan vége lesz a mérkőzésnek. Zsolt viszont nem adta magát könnyen és szépíteni tudott. A taktikusabbra sikeredett negyedik frémben Somának sikerült biztosítania a helyét a döntőben.

Nicolas Anton le Clercq és Berghold Soma a döntő előtt

 

A verseny fináléjában mind a két játékos, Nico és Soma is mindent beleadtak, a higgadtság, koncentráltság talán egy kicsit Nicon látszott jobban, aki így eladott frém nélkül hozta a döntőt és ezzel immár kétszeres magyar pontszerző győztesnek mondhatja magát. A harmadik helyért vívott rangadón Győri Zsolt került gyors 2-0-ás előnybe. Ezután viszont Papp Robi beindult, és ahogy Zsolt fogalmazott, ilyenkor szinte megállíthatatlan. Meg is fordította a mérkőzést, így bezsebelve a bronzérmet, folytatva az idei jó szereplését.

A vigaszágon most 6 játékosunk vett részt, amelynek döntőjében Berghold Zoltán bizonyult jobbnak Várady Emese ellen, begyűjtve az extra ranglista pontokat.

Gratulálunk versenyzőinknek az elért eredményekhez, valamint köszönjük versenyigazgatóinknak és játékvezetőinknek a torna támogatását!

A pontszerző szezon szeptemberben folytatódik, ám a Szakág a nyáron is rendez versenyeket. Előbb július első hétvégéjén a 6 piros golyós játéknem országos bajnoksága következik, amelyet agusztus 4-én hosszú idő után újra megrendezett ifjúsági snooker verseny követ, amelyen 16 éven aluliak vehetnek részt. A nyártól augusztus végén a 40 év felettiek senior országos bajnokságával búcsúzunk.