II. pontszerző verseny

Igazi örökzöldek …

46 induló mérte össze erejét a Terminal Snooker Klubban 2018 január 27-én és 28-án. A sorsolás kiemelés nélkül történt. Ilyenkor könnyen adódhat, hogy erősebb játékosok már a verseny elején kiejtik egymást, míg egy másik ágon nem olyan nehéz a legjobbak között végezni. Ezért aztán már az első kör is hozott néhány klasszikus mérkőzést. Hámori Balázs Csurgó Balázzsal kezdett, Vantara Pál pedig Varga Péterrel. Ők már a 90’-es évek eleje óta küzdenek egymás ellen. Varga ellen az esélyesebb Vantara nyert, Csurgó Balázs pedig döntő frame-ben kerekedett Hámori Balázs fölé. Innen Csurgónak könnyebb lett az ága, végül az elődöntőben ő is találkozott Vantara Pállal, aki Varga után legyőzte Andrejszki Norbertet és Bóna Istvánt is. Az eredmény 3-1 lett és így Vantara Pál ismét döntőt játszhatott Fenyvesi Zsolttal, akinek az útját Berghold Soma és Horváth Attila nehezítette meg.

A versenyen összesen hat ötven fölötti break született, de most csak kettő fűződik Fenyvesi Zsolt nevéhez, igaz, a legnagyobbat, egy 78-ast ő lökte. Örömteli, hogy a félszázasok klubjában új nevet is köszönthetünk. Mirk Tibor lökött egy 54-est és eljutott a legjobb nyolc közé. Kiss Balázs is megmutatta magát egy szép 61-es break-kel, de ez is kevés volt Balaskó Mihály ellen.

Meglepetés volt Babecz Balázs korai búcsúja! Őt Berghold Zoltán győzte le, aki viszont rögtön ezután Révész Bulcsútól szenvedett vereséget. A nyolc között a következő eredmények születtek: Horváth-Révész 3-0; Csurgó – Mirk 3-2; Fenyvesi – Berghold S. 3-1, Vantara – Juhász 3-0. A döntőbe a fölső ágon Fenyvesi Zsolt Horváth Attila felett aratott 3-1 arányú győzelmével jutott. A klasszikusnak számító Fenyvesi – Vantara döntőt Zsolt nyerte, így idei teljesítménye: kettőből kettő!

A 10 indulós vigaszág izgalmasan alakult. Az elődöntőkben Varga Péter Babecz Balázst, Hámori Balázs

Varga Péter  Palásti Péter és Fenyvesi Zsolt

 

pedig Albert Lászlót győzte le és így egy újabb rangadóra került sor: Hámori Balázs és Varga Péter lassan „tízezredik” mérkőzésére, ahol várható volt a döntő frames ütközet. Ám ezúttal ez elmaradt és 2-0-s eredménnyel Varga nyerte a vigaszágat.