IV. Pontszerző verseny

Fenyvesi Zsolt továbbra is 100%-os idén. 7 és félszeres szorzó break/kor arányban, avagy Révész Bulcsú 75-ös break-je. Hámori Balázs, fair play különdíj.

 

2017. március 25-26-án megrendezett 4. pontszerző versenyen 56 versenyző vett részt. Ebben az évben egy verseny kivételével legalább 50 fő nevezett. Sporttörténelmi szám volt az idei 3. versenyen elért 62 fős nevezői létszám. Eddig hazai snooker versenyen soha nem vett részt ennyi játékos. 3 helyszínre volt szükség a lebonyolításhoz. Köszönet illeti a Gold Center vezetőségét, hogy az utolsó pillanatban segíteni tudott két asztal biztosításával a verseny első napjára, így menedzselni tudtuk a nagy létszámot is.

Fenyvesi Zsolt, Horváth Attila

A hétvégi versenyen, ha meglepő dolgok nem is történtek mégis jelentős változást hoztak a ranglistában. Fenyvesi Zsolt és Horváth Attila játszották a döntőt, melyet Fenyvesi Zsolt nyert. Zsolt nagy break-et ugyan most nem lökött, de végig esélyeshez méltóan, mindössze 2 frame-et vesztve nyerte meg 2017-ben 4. versenyt is. Az idei teljesítménye 100 %-os. Horváth Attila döntős szereplésével eddigi legjobb ranglista helyezését érte el és már csak egy helyezés választja el Fenyvesi Zsolttól, akit elég nehéz lesz befogni. Ismerve Attilát mindent meg fog tenni ennek érdekében. Már csak felnőtt pontszerző tornagyőzelem hiányzik Attila trófeái közül. Szinte minden összejött már: első, második, harmadik helyezett, OB döntő, U21 országos bajnokság 1. hely. Talán legközelebb.

A harmadik helyért Vass Norbert és Berghold Soma küzdöttek, ahol Vass Norbert nyert 3-1 arányban.  A verseny végső sorrendje:  1. Fenyvesi Zsolt, 2. Horváth Attila, 3. Vass Norbert, 4. Berghold Soma lett.  Így ranglista is kicsit átrendeződött. Vass Norbert és Berghold Soma a bronzmeccsel felzárkózott a ranglista 3-4 helyére közvetlenül Fenyvesi Zsolt és Horváth Attila mögé. Az első négyből kiszorultak a 30 év feletti, idősebb játékosok, amire emberemlékezet óta nem volt példa.  A vigaszág döntőjét szoros küzdelemben Andrejszki Norbert nyerte 2-1-re a svéd Kai Parviainen ellen.
 

Révész Bulcsú

A verseny élmezőnyében végzettek mellet két olyan játékost említenék még meg, akiknek a nevéhez különleges dolog kapcsolódik ezen a versenyen.  Az egyik, említésre méltó dolog, hogy Révész Bulcsú 75-ös break-et lökött. Most már egyre kevésbé lepődünk meg, ha Bulcsú valami extrát nyújt, de ekkora break egy 10 évestől azért nagyon is figyelemfelkeltő.

 

 

 

 

 

 

 

Hámori Balázs

A másik fontos történet Hámori Balázsról szól, aki borzasztó nehéz ágon jutott el a legjobb 8 közé, hiszen le kellet győznie a nagyon nehezen legyőzhető Vantara Pált, és az igen komoly játékerőt képviselő aradi játékost Razvan Bulboaca-t is. Mindkettő mérkőzést 3-2 arányban nyerte Balázs, de nem akármilyen körülmények között.

Razvan személyes elmeséléséből tudom, hogy a döntő frame-ben, amikor már csak a színesek voltak asztalon és véletlenül az zöld golyót akarta lökni a sárga helyett, akkor Balázs nem törődve azzal, hogy el is vesztheti a mérkőzést, felhívta Razvan figyelmét, hogy nem az a golyó következik. Balázs ellenfelét is teljesen meghatotta ez a hozzáállás. Végül Balázs nyerte a mérkőzést, de számomra ez a sportszerű pillanat lesz a legemlékezetesebb ezen a versenyen. Ahogyan mostanában szokták írni, …. ÓRIÁSI RESPECT!

 

 

 

 

 

Varga Péter