Fenyvesi Strikes Back

Rés a pajzson...

42 nevezővel de csak 41 indulóval rajtolt el az ötödik - ezúttal kiemeléses -  pontszerző hétvége. Vantara Pálnak személyes okokból kellett feladnia versenyt, ezért nagy lehetőség nyílott nem kiemelt játékosok számára, hogy a legjobb nyolc közé jussanak. Rés keletkezett a pajzson és a „könnyebbé” vált ágon dr. Zakariás Géza élt ezzel lehetőséggel és életében először negyeddöntőbe jutott. Az elődöntőért zajló mérkőzésen Révész Bulcsútól szenvedett vereséget.

A hét további kiemelt közül csak Vass Norbert nem ment tovább. Andrejszki Norbert búcsúztatta, akit végül csak Fenyvesi Zsolt tudott megállítani a legjobb nyolc között.

Hámori Balázs és Csurgó Balázs döntő frame-s meccset játszott, mint ahogy egy körrel később Berghold Soma és Babecz Balázs is. Csurgó Balázs és Berghold Soma tudta végül a maga javára fordítani az ötödik, döntő frame-ket.

A legjobb négy közé végül Fenyvesi Zsolt, Berghold Soma, Révész Bulcsú és Horváth Attila került. Bulcsút Attila a junior ágon döntő frame-ben tudta megállítani, míg Zsolt 3:1-re nyert Soma ellen.

 

Horváth Attila G. - back pause

 

Ismét összejött az elmúlt versenyek alapján már-már szokásosnak mondható döntő. Horváth Attila keresgélte a múlt heti formáját, de teljesen megtalálni nem sikerült neki, így Fenyvesi Zsolt 3:1-re megnyerte a döntő mérkőzést és ezzel a pontszerzőt is. Ez a mostani meccs kevésbé volt feszült a két játékos között (gondolva itt a múlt heti nemzetközi verseny döntőjére, vagy az OB fináléra). Szinte már felszabadultnak volt mondható, mutatja ezt Zsolt hetvenes break-je is, amiből könnyedén lehetett volna akár százas is, ha nem marad ki a fekete az utolsó piros után.

 

Fenyvesi Zsolt - tökéletes beállás

 

Az idegek játéka a bronzmeccsre terelődött át inkább, ahol Bulcsú és Soma feszült egymásnak. A szoros meccset végül Bulcsú nyerte meg és így egymás után másodszor vehette át a fiatal tehetség a bronz kupát. A hétvége második legnagyobb break-jét is ő lökte meg, 63 ponttal, míg Fenyvesi Zsolt négy további 50 feletti break-kel gazdagította a listát.

 

Révész Bulcsú - ez az asztal egy kicsit még most is magas...

 

A vasárnapi vigaszágon nyolc versenyző indult el, az előző napi első körös kiesésért Vértesi Gábor szerzett kárpótlást, aki Zemmel Jánost győzte le 2:0 arányban a vigaszági döntőben.

Már csak egy forduló maradt a Mesterek Tornájáig. Erre a versenyre a legjobb 16 kap automatikus meghívást.Lényeges tehát, hogy kik lesznek azok, és milyen pozícióban várhatják a félévzáró versenyt. A 4-8. és a 9-14., valamint a 15-20. helyezés között olyan kevés pontkülönbség, hogy akár egy verseny során is átrendeződhet a ranglista. Leginkább ez lesz a tétje a következő május 26-27-i pontszerző versenynek.