Magyar Játékvezető a Paul Hunter Classic-on

Almási Gergő! Irány Fürth!

Nincs egy éve, hogy megkezdődött a snooker játékvezetők képzése Magyarországon, amelynek keretén belül 2017 novemberében 10 játékvezető tett sikeres vizsgát, közülük 6 játékvezető szerzett nemzetközi Class 3 minősítést.

A nemzetközi minősítés lehetővé tette, hogy 2018 februárjában már ne csak játékosok, hanem játékvezetők is képviseljék hazánkat az European Snooker and Billiard Association (EBSA) rendezésében megtartott utánpótlás és felnőtt Európa Bajnokságon. Nem sokkal követte ezt márciusban egy új világszervezet, a World Snooker Federation (WSF) égisze alatt megrendezett „világkupa”, amelyen már három játékvezetőnk lehetett jelen, és most éppen Bukarestben zajló  női-, senior és csapat EB-n is három játékvezető képviseli Magyarországot.

A bukaresti különítmény: Bekk László, Bátori Gábor, Almási Gergő

 

A hazai és nemzetközi porondon mutatott teljesítményük alapján Almási Gergőt és Palásti Pétert kérték fel a szervezők a III. Magyar Snooker Gálán a játékvezetői teendők ellátására. Szintén megemlítendő, hogy Bátori Gábor bemutatkozott a Vienna Open-en, amelyen profi versenyzők is részt vesznek. A nemzetközi versenyek mellett a hazai szervezésű versenyeken is hónapról-hónapra lehetősége van a játékvezetőknek tapasztalat szerzésre, egyben ez a Magyar Biliárd Szövetség Snooker Szakágának is óriási segítség.

A már nemzetközi tapasztalattal is rendelkező magyar játékvezetők alig akarták elhinni, amikor május 12-én megkapták a Németországban megrendezésre kerülő Paul Hunter Classic társszervezőjének felhívását. Lehetőséget nyílt a magyar játékvezetők számára, hogy egy profi snooker versenyre nevezhessenek. Ez már önmagában is megtiszteltetés. A jelentkezések leadását feszült várakozás követte. és június 7-én érkezett a meghívó, amelyben Almási Gergőt felkérték játékvezetőnek a World Snooker 2018. augusztus 24-26 közötti rendezvényére!

Ne tévesszen meg senkit, hogy valaki alig több, mint fél évvel a nemzetközi vizsga megszerzését követően már profi versenyen, klasszis játékosoknak „fújhatja a sípot”. Természetesen emögött rengeteg munka, feláldozott szabadidő van. Mindez nem lenne elegendő, hiszen kifejezetten szükséges a maximális felkészültség, alaposság, elegancia, határozottság és kiváló angol nyelvtudás is ahhoz, hogy egy játékvezető kiválasztásra kerülhessen. Sok sikert Gergő! Reméljük, hogy egyszer az Álmok Színházában is köszönthetünk magyar játékvezetőt!

A remek hírek mentén talán ez megfelelő a pillanat arra, hogy bejelentésre kerüljön a következő snooker játékvezető képzés is. Bővebb részleteket olvashatóak lesznek rövidesen a Magyar Biliárd Szövetség Snooker szakágának web-, és Facebook oldalán.