Szép emlékek a 2019. évi Snooker Európa Bajnokságról!

Kiváló szervezés mellett zajlott Izraelben, Eilatban a U Magic Palace Hotelben 18 asztalon a versengés U18, U21 és felnőtt kategóriában. Magyar játékosaink nagyon szép eredményeket értek el!

Szeretnénk megköszönni a szervezőknek, a European Billiards and Snooker Associationnak, Maxime Cassisnak, Simon Smith​nek, John Terrynek, Derek Kiely​nek, Pj Nolannek, az izraeli szövetségnek (ISPA​), hogy létrejöhetett a rendezvény, a Fattal Group​nak a csodálatos helyszínért, kiváló vendéglátásért, Hadar Ben Dror​nak és Shai Eisenbergnek a profi rendezvényszervezést. Szeretnénk megköszönni a versenysorozat aktív közreműködőinek, versenyigazgatójának Wiktoria Jędruszek​nek, vezető játékvezetőjének Nico De Vos​nak, valamint segítőiknek Vadim Krivda​, Glen Sullivan-Bissett​, Raymond Perez​, és IT vezető Dariusz Goral​nak.

Köszönjük a színvonalas eseményt!

/We all want to say thank you to the organizers: to the European Billiards and Snooker Association, Maxime Cassis, Simon Smith, John Terry, Derek Kiely, Pj Nolan; to the Israeli Association (ISPA); to the Fattal Group for the wonderful place, great hospitality; to Hadar Ben Dror, Shai Eisenberg for the professional promotion!
We are grateful for the support of tournament director Wiktoria Jędruszek, head referee Nico De Vos, their assistants Vadim Krivda, Glen Sullivan-Bissett, Raymond Perez, and IT director Dariusz Goral.
Thank you for the exceptional event!/

U18 kategóriában Révész Bulcsú és Horváth Attila Gergely is csoportelsőként jutott tovább. Óriási szó, hogy mindketten legyőztek egy-egy szigetországbeli játékost. Bulcsú Aaron Hill felett aratott győzelme igazi bravúr - az ír fiatal egyedül tőle kapott ki az U18-as korosztályban. Bulcsú egy másik mérkőzésen egy emlékezetes 107-es breaket is elért. Az egyenes kieséses szakaszban mindketten döntő frames ütközetben estek ki a legjobb 24 között.

Az U21-es korosztályban szintén remekeltek fiataljaink, mindketten továbbléptek csoportjukból. Attila az egyenes kieséses szakaszban magabiztosan nyert moldáv ellenfele ellen, majd kiváló játékkal utasította maga mögé az ukrán Iulian Boikot és csak a későbbi győztes, Jackson Page tudta megállítani a legjobb 16 között.
Bulcsú egy angol játékostól szenvedett vereséget a legjobb 64 között.

A felnőtt kategóriában idén Fenyesi Zsolt képviselte a magyar színeket. Erős csoportjában nagyon izgalmasan alakultak a mérkőzések - az utolsó framekben dőlt el a továbbjutók sorrendje. Csoport másodikként Zsoltnak már nem kellett asztalhoz állnia a legjobb 96 között. Utólag már ő is úgy értékelte, lehet, hogy jobban járt volna, ha játszania kell, mivel így a legjobb 64 között a későbbi döntős, a mezőny egyik, ha nem a legerősebb játékosa, az angol David Lilleyvel találta magát szemben.

A kontinensviadalon idén 4 játékvezetőnk vehetett részt: Almási Gergő, Bátori Gábor, Bekk László és Palásti Péter. Naponta átlagosan két mérkőzést vezettek, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva.
A szervezők elismeréseként Palásti Péter markerkedése mellett Bekk László vezethette a pénzdíjas Eilat Open döntőjét Maor Shalom és David Lilley főszereplésével. Óriási kitüntetés, hogy a felnőtt verseny elődöntőjénél, Greg Casey és a végső győztes Kacper Filipiak mérkőzésén Almási Gergő állhatott játékvezetőként a zöld posztó mellé.

Úgy értékeljük, összességében nagyon sikeres Európa Bajnokságot tudhatunk magunk mögött. Játékosaink, játékvezetőink nagyszerű eredményeket értek el, a befektetett munka meghozta gyümölcsét.

Hajrá fiúk, csak így tovább!
KÖSZÖNJÜK!