V. pontszerző verseny összefoglalója

Korosztályok Csatája

 2017. április 22-23-án 47 nevező számára megrendezett pontszerző versenyen számítani lehetett meglepetésekre, hiszen kiemelés nélküli verseny volt. A 16 között már búcsúznia kellett a ranglista első, második vagy ötödik helyezettje közül kettőnek. Itt a papírforma érvényesült és Fenyvesi Zsolt először Varga Pétert, majd Horváth Attilát győzte le egyaránt 3-1 arányban. Ezután Zsolt meg sem állt a döntőig. Kiss Balázs is szépen menetelt. Felülkerekedett a Berghold családon, utánuk Hámori Balázst is legyőzte. Az elődöntőben Fenyvesi Zsolt állította meg nagyon nehezen.

A másik elődöntőben igazi korosztályok csatája jött létre. Az egyik résztvevő a 10 éves Révész Bulcsú volt, aki Morvay Balázs legyőzésével jutott a legjobb négy közé. A másik résztvevő a 47 éves Vantara Pál volt. Ebben a küzdelemben a tapasztalat diadalmaskodott. Bulcsú remek játékkal egy framet tudott nyerni Pali ellen, aki rendkívül elismerően nyilatkozott ifjú ellenfeléről.  Vantara Pál ezen a versenyen nem csak a kiemelkedő pozíciós játékával volt eredményes, de több félszáz körüli sorozattal jelezte, hogy számolni kell vele idén. Mindezt megkoronázta a döntőben lökött 87-es break-kel, és a Fenyvesi Zsolt ellen aratott 3-2 arányú győzelmével.  Zsolt ”behúzhatta” volna a meccset a 4. frame-ben, ha belöki a nem túl nehéz rózsát, de végül elvesztette idei veretlenségét és nem maradt más hátra, minthogy gratulált ellenfelének. 

A bronzmeccset Révész Bulcsú nyerte, így ő lett a magyar snooker pontszerző versenyek legfiatalabb dobogós helyezettje. A vigaszág 11 induló részvételével került lebonyolításra, ahol az első helyezést Balaskó Mihály szerezte meg Berghold Zoltán legyőzésével. A versenyen több félszáz körüli break is született, az alkotók az élen végzettek: Révész Bulcsú (49, 53), Kiss Balázs (53), Fenyvesi Zsolt (55), Vantara Pál (47, 87).

Alsó sor: Révész Bulcsú, Vantara Vivi, kupák; Felső sor: Vantara Pál, Fenyvesi Zsolt