Tájékoztató a nyílt elnökségi üléshez

Tervezet a versenyrendszerhez

Tisztelt Sporttársak!

A 2019 december 29-i elnökségi ülés egyik legfontosabb kérdése: hogyan változtassunk 2020-ban a verseny rendszeren?

A változtatás fő okai:
Maximum 6 asztallal kell számolnunk. A jelenlegi rendszer kicsit megkopott. Kevesebb induló van idén, mint korábban. Túlságosan is egyértelművé vált, hogy kinek mikor ér véget egy verseny. Nem motiváló a versenyrendszer. 3 egyértelműen megkülönböztethető szint alakult ki, amelyek között alig észlelhető mozgás.
Versenyzők által megfogalmazott igények:
-    van aki legalább annyi versenyt szeretne, mint eddig,
-    van aki kevesebbet,
-    ne csak egy mérkőzés legyen,
-    azonos szintű játékosok játszanak lehetőleg egymással,
-    ne kelljen mindig két napon jönni, de lehessen többet játszani
-    legyen változatos
Amit elsőként el szeretnénk dönteni, hogy:
-    maradjon-e változatlan a versenyrendszer (10-12 psz verseny kieséses rendszerben)?
-    vagy a mezőnyt 2 ligára osztva, az eddigi kieséses vigaszágas vagy csoportos+ kieséses lebonyolítási rendszer mellett menjenek a versenyek. Éves vagy féléves kiesés-feljutás szisztémát használjunk?
-    Bevezessük-e a vegyes lebonyolítási rendszert (3 osztályra osztva a hagyományos és kieséses un. zónaversenyek váltakoznak)?
Az első két verziót úgy véljük mindenki érti, de ha mégsem, azt igen gyorsan, az elnökségi ülésen is vázolható. A harmadik javaslat kidolgozásában olyan munkacsoport közreműködött, melyben különböző játéktudású, érdekeltségű versenyzők vettek részt. Ahhoz mindenképpen bonyolult leírás született, semhogy helyben próbálnánk a jelenlévőkkel megértetni. Győri sporttársak is véleményezték, alapvetően jónak találták. A most közreadásra kerülő lebonyolítási rendszerrel kapcsolatban a munkacsoporton belül jelentős észrevétel már nem volt. Azt szeretnénk, ha világosabb lenne mindenki számára mielőtt szavaznánk róla.
Ha a szövegből nem érthető valamely részlet, hozzászólásban lehet választ kérni. Ha olyan a kérdés, amit nem tenne nyilvánossá a kérdező az privátban felteheti Varga Péternek.
Csatoljuk a vegyes lebonyolítási rendszerhez versenynaptár tervezetet is, mit ide kattintva érhettek el.

Üdvözlettel,
Szakági elnökség