FÉLÉVI ZÁRÁS - VI. pontszerző eseményei

Nagyvárad után..., Mesterek Tornája előtt....

 

összkép

2017 májusi nagyváradi versenyen az Oradea Openen igen jól szerepeltek a magyar játékosok. A legjobb négy között végzett három magyar is. A döntőt meggyőző játékkal Fenyvesi Zsolt nyerte Bogdan Marchisch ellen. Harmadik helyezett Vantara Pál és Varga Péter lett.

Nem sok pihenő maradt a játékosoknak, mert 5 nap múlva kezdődött a 2017. évi VI. hazai pontszerző verseny. A félév utolsó versenyén 52 induló volt. A helyszínek a megszokott Rex Williams Klub és az ÖTKER Snooker Klub voltak. Ez a verseny kiemeléses volt, és általában a kiemeléses versenyeken nem szoktak nagy meglepetések születni. Mégis volt néhány meghökkentő eredmény.

 

Zemmel János                                             Révész Bulcsú        

 

Talán a legnagyobb meglepetés Berghold Soma 3-0 arányú veresége volt Kőszegi Márton ellen. Révész Bulcsú ismét 0-2-ről tudott fordítani, ezúttal Zemmel János ellen. 

Horváth Attila G.

Horváth Attila két 3-2-es mérkőzést is játszott. Balaskó Mihály ellen nyerni tudott, de Vantara Pál ellen az elődöntőt már elvesztette. Andrejszki Norbert kemény küzdelemre kényszerítette a 32 között Fenyvesi Zsoltot, Döntő frémben dőlt el a rendkívül izgalmas találkozó, de ezután Zsoltot már nem lehetett megállítani. Magabiztosan, a verseny során négy 50 fölötti break-el nyerte idei ötödik pontszerző versenyét, A legmagasabb break, egy 79-es azonban Vantara Pál nevéhez fűződik.A pontvadászatnak egy darabig vége, legközelebb szeptember elején lesz újból pontszerzésre lehetőség. Még mielőtt a nyári szabadság végérvényesen elkezdődne, június végén a jelenlegi ranglista legjobb 16-ja megkűzdhet a Mesterek Tornáján egymással. Az első 4 helyezett félidőben Fenyvesi Zsolt, Horváth Attila, Vantara Pál, Vass Norbert.

 

Köszönettel tartozunk Oláh Gergely Máté sporttársunknak, aki a verseny 2. napján remek fotókat készített és azokat rendelkezésünkre bocsátotta és belátásunkra bízta, hogyan használjuk föl. A cikkben a ezek a képek találhatóak. 

Pintér Tibor a versenyigazgató