VII. Pontszerző verseny

Fenyvesi parádé!

2017. szeptember 2-án elindult az őszi pontvadászat. Az idei VII. pontszerző versenyen a korábbiakhoz képest alacsonyabb volt a részvétel, mert csak 38 játékos indult. A főhelyszín az ÖTKER Snooker Klub volt. A lebonyolítási rend szerint ez a verseny a kiemelés nélküliek közé tartozott. Ennek megfelelően érdekes mérkőzések voltak már az első körben. Nagy érdeklődés várta a két fiatal tehetség Horváth Attila és Révész Bulcsú összecsapását. Izgalmas mérkőzésen nagyobb breakek nélkül, inkább taktikai küzdelemben Attila nyerte az ifjak ütközetét 3-1 arányban. Bulcsú másnap kárpótolta magát a vigaszág megnyerésével. Nyomban kettejük meccse után kezdődött Vantara Pál és Varga Péter mérkőzése, ahol 2-0-és vezetésig úgy nézett ki, hogy minden a megszokott mederben zajlik és Vantara Pál simán nyeri a mérkőzést. Aztán valami történt, talán Pali kevésbé koncentrált, de végül Vargának sikerült fordítani és hosszú idő után győzelmet aratni felette. Ki kell emelni Geszosz Péter teljesítményét, aki Andrejszki Norbert elleni 3-2 arányú győzelmével a negyeddöntőig jutott. Ott Hámori Balázstól szenvedett vereséget.

Geszosz Péter és Hámori Balázs

 A további negyeddöntők: Horváth Attila – Babecz Balázs 3-0; Varga Péter-Morvay Balázs 3-2; Geszosz Péter- Hámori Balázs 0-3; Fenyvesi Zsolt –Berghold Soma 3-1. Az elődöntőkben Fenyvesi Zsolt 3-1 re győzött Hámori Balázs ellen, Varga Péter pedig megnyerte ezen a versenyen negyedik döntő frame-es mérkőzését is Horváth Attila ellen.

A döntőben Fenyvesi Zsolt magabiztos 3-0 arányú győzelemmel szerezte meg idei hatodik pontszerző győzelmét. Horváth Attila szoros csatában, 3-2 re győzte le Hámori Balázst a bronzmeccsen.

 

Horváth Attila, Fenyvesi Zsolt, Varga Péter

Ezen a pontszerző versenyen összesen 10 (!!!) db 50-es vagy afeletti break született, ami példátlan az eddigi hazai versenyeken. A legtöbbet szám szerint hatot Fenyvesi Zsolt lökött, és további elégettségre ad okot, hogy ebből két 70 fölötti és egy 117 is született, ami hazai pontszerző versenyen az eddigi legnagyobb, mellesleg Zsolt versenyen lökött breakjei közül szintén a legnagyobb. Nyugodtan kijelenthető, hogy ezen a versenyen Zsolt parádézott és a hazai viszonyok között igen magasra helyezte a lécet. A teljesítménye előtt főt kell hajtani és gratulálni!