2020 októbere után és 2021 Pünkösd előtt

ez történt a hazai snooker életben

Az elmúlt években a magyar snooker mezőnyből kiemelkedik három versenyző. Ezt a triót letkoruk sorrendjében Fenyvesi Zsolt (31), Horváth Attila Gergely (18) és Révész Bulcsú (14) alkotja. Rendre köztük dől el, hogy ki nyeri a kieséses nagypontszerző versenyeket. Nagyon ritkán fordul elő, hogy más hazai versenyzőtől vereséget szenvednének. Snooker tudásukat tekintve messze a mezőny előtt járnak. Közülük azonban nehezen megjósolható, hogy ki fogja nyerni a versenyt. A versenyek főhelyszíne minden esetben a Terminal Snooker & Darts Klub volt.

Tekintsük át miként alakult a versenyfutásuk a tavalyi év őszén és idén. Miután a koronavírus járvány 2. hulláma megkezdődött – biztonsági és tanulmányi megfontolásból, a család döntése alapján - Révész Bulcsú átmenetileg kiszállt a versengésből. A versenyben maradt két játékos megosztozott 2020 második félévének két utolsó nagypontszerző győzelmén, melyek közül egyik az országos bajnokság volt. A 3. nagypontszerző versenyt Horváth Attila, az országos bajnokságot pedig immár 8. alkalommal Fenyvesi Zsolt nyerte. Színvonalas döntőben, kiegyenlített küzdelemben, a mérkőzés második felében húzott el Zsolt, és végül 7-4 re sikerült nyernie. 3. helyen Bóna István és Hámori Balázs végzett. Így az év végi záró ranglistán az első helyen Fenyvesi Zsolt, másodikon Horváth Attila harmadikon pedig Hámori Balázs zárt. Révész Bulcsú a 7. helyre csúszott vissza.

 

Fenyvesi Zsolt

 

2021-ben legalább 6 nagypontszerző megrendezését tervezte a szakág és Pünkösdig három zónaverseny mellett lezajlott 3 ilyen verseny is. A zónaversenyek esetében nem lehet egyértelműen győztest hirdetni, hiszen több versenyző is érhet el ugyanannyi pontot ebben a lebonyolítási rendszerben. Összességében azonban megállapítható, hogy a legtöbb pontot Fenyvesi Zsolt szerezte ezeken a versenyeken. A kényszerű szünet után Révész Bulcsú is folytatta 2021-ben a versenyzést. Az első nagypontszerző versenyen a későbbi győztestől Fenyvesi Zsolttól szenvedett vereséget a negyeddöntőben, és szintén Zsolt állította meg a 2. nagypontszerző versenyen, de akkor már az elődöntőig jutott. Ezt a versenyt viszont végül Horváth Attila nyerte. Egy kiváló mérkőzésen 4-3 arányban győzte le Fenyvesit.

 

Horváth Atttila Gergely

 

Ezt követően Attila vett ki remélhetőleg nem túl hosszú szabadságot, mert az érettségire kellett készülnie. Sem a zónaversenyen, sem a harmadik nagypontszerzőn nem indult ezért arra lehetett számítani, hogy a másik két top játékos fogja a döntőt játszani. Nem volt meglepetés, mert így is történt. Fenyvesi Zsolt Varga Pétert, Révész Bulcsú a közel másfél után visszatérő Vantara Pált győzte le az elődöntőben egyaránt 3-0 arányban. A döntőben pedig ezúttal nem Zsolt, hanem Bulcsú nyert 4-1 arányban. 

 

Révész Bulcsú

 

 

Remélhetőleg Horváth Attila is rövidesen visszatér és tovább folytatódhat hármójuk izgalmas versengése!

 

Budapest 2021-05-16