VIII. pontszerő verseny

Amikor a papírforma felborul..., majdnem

2017. szeptember 23-24-én zajlott le a Snooker Szakág VIII. pontszerző versenye 42 indulóval, kiemeléses lebonyolítási formában. Sajnos 3-an is visszaléptek betegség miatt. Hát bizony..., az őszi megfázások. Szerencsére a nagymamája senkinek nem halt meg. No de rátérve a lényegre azt vártuk, hogy ismét egy Fenyvesi-Vantara döntő lesz, tekintettel arra, hogy Horváth Attila - a ranglista második helyezettje - nem volt az indulók között és így a két versenyző nem volt azonos ágon.

A legjobb 8-ig semmi váratlan nem történt. Ki kell emelni a 8 közé jutásért a Vantara – Andrejszki magas színvonalú találkozóját, ahol 3 db 50 feletti break is született. A mérkőzést Vantara Pál nyerte 3-1 arányban. Keményen megizzasztotta Berghold Somát a kínai Tian Huifeng, aki a döntő frémet black ball game-ben vesztette el úgy, hogy leesett a fehér (Where's the cueball going...?; És a fehér...?!) Révész Bulcsú megint legyőzött egy tapasztalt felnőtt játékost. Most Balaskó Mihályt sikerült korai távozásra kényszerítenie.

Megint létrejött a Vantara – Révész összecsapás, melyet a legutóbbihoz képest most simábban – de saját elmondása szerint „nem könnyen” - nyert az esélyesebb Vantara Pál. Ezután Pali igen szoros küzdelemben kényszerítette megadásra Berghold Somát. 3-2 lett a vége.

Most nézzük a felső ágat, ahol Fenyvesi Zsolt játszott. A negyeddöntőben az ellenfele Dimitrov Gábor volt, aki 3 – 0 arányban nyert a szintén 20 éves Morvay Balázs ellen. Gábor pont egy éve, a VIII. pontszerző versenyt nyerte meg óriási meglepetésre. Akkor nem kellett Zsolttal játszania, mert már korábban kiesett. Most az elődöntőbe a ranglista vezető 3-2 arányú legyőzésével jutott Gábor, ami szintén váratlan volt. Dimitrov Gábor a döntő frémben egy 54-es breakkel elhúzott. Zsolt kapaszkodott ugyan, de inkább ellenfele adott snookereket. Végül a színesekre már nem kellett lökni. Zsolt sportszerűen gratulált legyőzőjének, később elmondta, hogy egész hétvégén nem ment neki a játék, keveset tudott gyakorolni. Felmerült a címvédés lehetősége ugyan, de ezt Babecz Balázs akadályozta meg, aki a legjobb nyolc között Varga Pétert, majd a nagy csatában kissé kimerült Dimitrov Gábort is legyőzte 3-1-re.

A döntő kiélezett és hosszú küzdelmet hozott, melyet 3 -2 arányban végül Vantara Pál nyert. Babecz Balázs végig kiegyensúlyozott játékával hívta fel magára a figyelmet, de ezúttal nem sikerült a pontszerzőt megnyernie. Vantara Pál győzelmével előrelépett és jelenleg ő a ranglista második helyezettje. A bronzmeccsre Dimitrov Gábor újra magára talált és 3-1 arányban legyőzte Berghold Somát. A vigaszágat Winkler Péter nyerte.

A hétvégi versenyről elmondható, hogy a papírforma felborult ugyan…, de nem teljesen.