U18-as EB eredmények

Remek eredménnyel zárult a verseny

Az idei évben ismét Portugália ad otthont a Snooker Európa Bajnokságnak. Az előző évekkel szemben nagy változás, hogy az évi 2 rendezvényt összevonták, így két és fél hét alatt 9 versenyt bonyolítanak le Albufeirán.

Az első verseny a legfiatalabbaké, a maximum 18 éveseké. A versenyen idén két játékos képviselte Magyarországot: a 14 éves Révész Bulcsú és a 17 éves Nagy Erik.
Erik számára ez volt az első nemzetközi megméretetés és igen derekasan helytállt. A verseny előtt két nappal érkeztek a helyszínre, igyekezett a lehető legjobban megszokni a helyi körülményeket. Első mérkőzését a lett Nikita Bazilevičs ellen játszotta. Rögtön az elején előnybe került a 3 nyert frameig tartó küzdelemben, majd a 2-2-es állást követő döntő frameben is voltak lehetőségei, ellenfele azonban felülkerekedett. A legfontosabb, hogy Erik nagyon jól érezte magát, mosolygósan távozott a mérkőzésről. A következő mérkőzésére az ellenfél sajnos nem jött el és a csoportban nem írták jóvá ezeket a mérkőzéseket a játékosoknak. Ez a későbbiekben ütött sajnos vissza, mert bár megnyerte az utolsó csoportmérkőzését 3-1-re, csoportmásodikként továbbjutott, viszont a hiányzó győzelem miatt hátrébb rangsorolódott az egyeneskiesési ranglistán. Nehéz ellenfelet kapott, de nem ijedt meg a skót Liam Grahamtől és bezsebelte az első framet, többek közt a 47-es gyönyörű breaknek köszönhetően. Liam az első frame elvesztését követően megrázta magát és bár a második frame-ben még volt esélye, magabiztosan jutott tovább. Erik az U21-es korosztályban folytatja a küzdelmeket.


Legfiatalabb játékosunk, Révész Bulcsú pazar játékot mutatva verekedte át magát a csoportküzdelmeken, vesztett frame nélkül, magas breakekkel - 60, 67, 79, 83, 88, 97. Az egyenes ágon ugyan már jöttek szembe komolyabb játékosok, összeszedett és türelmes játékkal nem akadt legyőzőre, de még csak frame-t sem tudtak ellene lopni. Többen a helyszínen követték végig a mérkőzéseket, egyöntetűen elhangzott, hogy Bulcsú igen érett versenyzést mutatott. Így fordult rá az elődöntőre, ahol az egyik favorittal, Julien Leclerq-el mérkőzött meg. Ahogy azt Bulcsú az elődöntőt követően is elmondta, ez a játékos egy kicsit más kávéház volt. Elég volt egy nem teljesen tökéletes safety, az ellenfél azonnal megindult. Így a vége sajnos sima lett, 4-0-al lépett Julien Leclerq a döntőbe, ahol a Ben Mertens jelentette számára az akadályt a belga házidöntőben.
 De ettől is fontosabb, hogy a két magyar játékos egy 17. és egy 3. helyezést ért el az U18-as korosztályban. A folytatásban mindkét játékos - kiegészülve Dudás Tamással - az U21-es korosztály csoportküzdelmeivel folytatja.

 A versenyről készült videó riportokat a Snokoker Szakág Facebook oldalán tekinthetik meg az alábbi linken: https://www.facebook.com/MagyarSnooker